Субота, 20 квітня 2024
Події

Тетяна Ціленко: "Cпільними зусиллями покращимо стан рибної галузі в Кіровоградській області"

Тетяна ЦіленкоТетяна ЦіленкоПісля засідання Громадської ради виконуюча обов’язки начальника Кіровоградрибоохорони Тетяна Ціленко відповіла на деякі запитання місцевих активістів.


Чи можна торгувати продуктами риболовлі у нерестовий період?

Торгівля дозволена протягом всього року, за наявності таких документів: ветеринарне свідоцтво, висновок Державної санітарно-гігієнічної експертизи, у випадку, якщо продукт лову реалізується або направляється для переробки вперше, свідоцтво виробника про якість, документ, який підтверджує право власності на рибу чи придбання риби.

Так, в Світловодському районі, на обліку Кіровоградрибоохорони є 37 орендованих ставків. Закон України "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів" №3677-VI від 08.07.2011 р. встановлює, що у приватній власності можуть перебувати окремі види водних біоресурсів, які на законних підставах, з додержанням умов та правил добування, вилучені з природного середовища, або розведені у штучно створених умовах, що підтверджено документами, які засвідчують законність їх набуття. Для орендарів такими документами є акт зариблення, який передбачений Порядком штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання" від 07.07.2012 року.


У нашому місті немає жодного торгівельного павільйону для продажу риби…

Ще рік тому дійсно така проблема мала місце. Тепер у м. Світловодську, за сприяння Світловодської міської ради, функціонує павільйон для торгівлі свіжою рибою, що розташований на території ринку "Світанок".


Як оцінює Кіровоградрибоохорона співпрацю з правоохоронними органами та громадськістю?

Користуючись нагодою хочу подякувати за плідну співпрацю керівництву Світловодського МРВ УМВС. Співробітники міліції вчасно реагують на виклики та надають допомогу при затриманні правопорушників.

Слід також відзначити, що створення ГО "Асоціація рибалок Світловодщини" слугує кращим прикладом небайдужості громадськості до стану природного навколишнього середовища, зокрема, охорони водних біоресурсів. Тож спільними зусиллями ми покращимо стан рибної галузі в Кіровоградській області.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top