П’ятниця, 29 березня 2024
Події

Ситуація щодо ремонту доріг у Світловодську Новина з фото

Ситуація щодо ремонту доріг у СвітловодськуНа 44-й сесії міськради обранці поцікавилися "бордюровим" питанням на Лєніна від Парку культури до центральної площі — мов, навіщо старі (але ще нівроку) бордюри повидовбували? Щоб вулицю розширити?
Ні, відповів головний міський комунальник Сич, — бордюри там вирішено замінити на новенькі у контексті капітального ремонту цієї центральної магістралі від згадуваної Паркової аж до шлюзу. Вартість цих робіт складає 1,4 мільйона гривень…


Вже продовжено роботи і на обелісковому відтинку вулиці Леніна. Їхня вартість складає 1,07 млн. грн. Роботи там призупинились через несвоєчасну їхню оплату — замість 10 днів дорожники чекали аванс протягом півтора місяця. І нічого не робили, бо у них не було впевненості, що їх не "кинуть". Але, сказав Сич, гроші вони щойно отримали і вже включились у роботу.

Як і на Обеліску, так і на Хмельницького дорожники також не вірять на слово — бравурно розпочавши ремонтувати цю вулицю у минулому році, вони ще й досі недоотримали 1,1 млн. грн. Через це поновлювати сей ремонт вони не збираються, навіть попри загрозу руйнації вже наполовину зробленого. І хоча, сказав Сич, Світловодське УЖКГ, аби активізувати роботи, переказало "хмельницьким" шляховикам 2,98 млн. грн., вони (шляховики), через зволікання Держказначейства, з цієї суми отримали лиш 600 тисяч, які так і не стали каталізатором поновлення робіт — тільки усі 1,1 млн. І баста! Ось чому, зазначив чиновник, місто чекає на вересень, коли надійде субвенція у 3,6 млн. грн., яка дозволить і борги погасити, і ремонт довести до логічного завершення.

Що ж до обіцяного капітального ремонту вулиці Бойка (від залізничного переїзду до Приморської), то тут згідно необхідних процедур всі чекають на тендер, який буде проведено 29 серпня (планується, що частина цієї вулиці на крутосхилі від Центру зайнятості до ТЦ "Союз", замість традиційного асфальту, буде покрита залізобетонними плитами).

А от з ремонтом Єгорова доведеться трішки зачекати — у тендерний "пакет" на цей рік вона не потрапила. Але проектно-кошторисна документація на ремонт цієї вулиці перебуває у завершальній стадії. Хоча, доповнив Сича міський голова Юрій Котенко, міське комунальне підприємство "Комбінат комунальних послуг" вже в цьому році проведе ямковий ремонт Єгорова від автостанції униз до "Колгоспного" ринку.

Ситуація щодо ремонту доріг у Світловодську
Лєніна "бордюриться"

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top