Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Міська міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення продовжує свою роботу

10 червня 2013 відбулось чергове засідання міської МКМР з правової освіти населення під головуванням заступника міського голови Олександра Сича.
Порядок денний був досить насиченим, було розглянуто сім питань.
^ Реклама ^

1. Правова культура біженців та осіб, які потребують додаткового захисту на 2013 рік.

2. Забезпечення державного та соціального захисту населення органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

3. Забезпечення реалізації конституційного права на звернення громадян органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

4. Співпраця з громадськими формуваннями міста, їх правова інформатизація.

5. Заходи членів міської МКМР з правової освіти населення до Дня Конституції України.

6. Правовий режим надання платних послуг відділами державної реєстрації актів цивільного стану по місту Світловодськ Світловодському району реєстраційної служби Світловодського МРУЮ.

7. Ознайомлення членів міської МКМР з правової освіти населення з новим складом обласної МКМР з правової освіти населення.

Ознайомлення з новим графіком роботи громадських приймалень з надання безоплатної первинної правової допомоги.

Нагадаю, що до складу міської МКМР входять керівники правоохоронних органів, територіальних органів міністерств, установ та організацій. Засідання пройшло досить конструктивно. Виступаючі повідомили про послуги, які надаються їх установами громадянам міста в частині пенсійного законодавства, соціального захисту населення, надання правової допомоги та про зміни в роботі, які відбулись останнім часом. Голова міської МКМР, заступник міського голови Сич О.Д. повідомив про створення Центру надання адміністративних послуг, що значно полегшить громадянам оформлення чи отримання деяких видів документів.

За результатами проведеного засідання було прийнято ряд рекомендацій, які направлені до виконання членам міської МКМР з правової освіти населення, а саме:

- Продовжити інформувати населення через засоби масової інформації з правових питань отримання державної допомоги та субсидій.

- Розміщувати в засобах масової інформації роз’яснення законодавства з найбільш актуальних питань по яким звертаються громадяни.

- Продовжити роз’яснювальну роботу в ЗМІ щодо основних положень законодавства по громадським об’єднанням.

- До 17.06.2013 членам МКМР надати до управління юстиції пропозиції щодо участі членів міської МКМР у відзначенні Дня Конституції України.

- При здійсненні виступів в засобах масової інформації зазначати крім своє посади, членство в міській МКМР з правової освіти населення.

- Про роботу громадських приймалень з надання безоплатної первинної правової допомоги систематично розміщувати в ЗМІ для інформованості громадян. З найбільш актуальних питань надавати роз’яснення.

- Проводити спільні правоосвітні заходи членів міської МКМР з правової освіти населення на підприємства, установах, організаціях з метою роз’яснення по застосуванню тих чи інших норм законодавства.

Заступник голови міської МКМР,
начальник управління юстиції
Бащук Н.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top