Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

З Нагорного — до зірок Новина з фото

На семінаріНа семінаріВиявляється, на турбазах можна не лише відпочивати із зануренням (і без) у алкогольний угар та розпусту. А можна ще й проводити цікаві та користі науково-практичні семінари — так, як це зробили 17 та 18 травня викладачі астрономії, фізики та інформатики шкіл Кіровоградщини, Кіровоградського педагогічного університету, а також фахівці Олександрійського відділу освіти на одній із турбаз села Нагірне Світловодського району…
^ Реклама ^

Завдячуючи організаційним здібностям голови Асоціації молоді Кіровоградщини "Златопілля" Миколи Середенка освітяни із астрономічним нахилом мали нагоду у спокійній невимушеній атмосфері ділитися своїм педагогічним досвідом та здобутками. А вони чималі.

Олена ЧабанОлена ЧабанНаприклад, розповіла вашому кореспондентові методистка відділу освіти Олександрійської РДА Олена Чабан, юні астрономи ново-празького навчально-виховного комплексу, яких згуртувала у секції "Авіація та космонавтика" викладачка фізики і інформатики цього НВК Лариса Мітленко, здобули 21 квітня цього року перше місце на Всеукраїнській олімпіаді із робототехніки. А два роки тому гуртківці цієї секції показали просто блискучі знання в Абу-Дабі, столиці Об’єднаних Арабських Еміратів — там, із 308 команд з усіх континентів, юні астрономи команди Мітленко посіли призове 12 місце…

Надувається пересувний планетарійНадувається пересувний планетарійВарто також зазначити, що справжньою окрасою семінару став пересувний планетарій "Атмас", привезений із Києва — чудовий науковий "посібник" під куполом якого до 45 учнів можуть на практиці засвоювати астрономію… Такий би та у кожну школу, замріяно говорить Чабан. На наше запитання, чому на семінарі не спостерігаються наші світловодські освітяни-астрономи, методистка Олександрійської РДА відповіла, що дана група не є якоюсь закритою кастою і її члени сподіваються, що вона рано чи пізно розшириться за рахунок світловодських колег.

А коли настала ніч, розпочалася найцікавіша частина семінару — його учасники, за допомогою привезених із собою телескопів, почали "зондувати" зоряне небо. У Нагорному для цього непогані природні умови, констатували астрономи Кіровоградщини.

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top