Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Надія Мальцева: "Нас развєлі как котят"

Мальцева обуренаМальцева обуренаВід 12 квітня у Світловодську, завдяки рішенню тутешнього виконкому 3 квітня, сталося здороження проїзду у міському пасажирському транспорті в середньому на 11%. Таким чином, проїхатись Світловодськом коштує віднині 2,50 грн., до селища Власівка — 3,50 грн. (було 2,25 і 3,25 відповідно)…
Громадська рада при міськвиконкомі на чолі з громадською активісткою Надією Мальцевою також було залучилася до свого (громадського) обрахування ймовірних тарифно-перевізних змін. Обрахувавши, ГР заявила, що для підвищення немає підстав і виступила категорично проти такого кроку.
^ Реклама ^

Та ось у черговому випуску новин світловодського телебачення громада дізналася і про виконкомівське рішення про підвищення, і про те, що, цитуємо витяг із означеного рішення виконкому:
"Враховуючи пропозиції громадськості міста та недопущення безпідставного і нерегульованого зростання цін…".
Тож, ми і звернулися до Мальцевої, аби вона розтлумачила: так "за" чи "проти" була Громадська рада?
"А ви бачили мене у тому репортажі?, — запитанням на запитання, відповіла Мальцева. — Про оте засідання мені й повідомлено не було особисто. Переконана, зроблено це було навмисно з метою запобігання появи на засіданні зайвого "подразника". А коли я сама увечері переглянула новини, мене охопили такі гіркота і обурення, що аж тиск підвищився!

Зателефонувавши членам Громадської ради, дізналась, що у них таке ж саме відчуття. Адже після опублікування регуляторного акту щодо наміру виконкому підвищити проїзд до 3 грн., Громадська рада, провівши свої розрахунки, на своєму засіданні доводила перевізникам і чиновникам, що і нині діючі тарифи вже завищено на 15%. Підправивши завищені витрати перевізників та пасажиропотік, Громадська ради вийшла на розрахунковий тариф у 2,13 грн. (по місту). Своє категоричне рішення щодо недопустимості підвищення тарифів на міські пасажирські перевезення ми направили міському голові. Виконком же відреагував нестандартно — підняв тарифи на чверть гривні. В чиїх інтересах? Тих людей, які на своїх дачних ділянках збираються починати весняно-польові роботи, щоб якось вижити? Чи щоб вгамувати непомірні апетити перевізників, коли переповнені автобуси в кілька разів перевищать "розрахунковий пасажиропотік"? Ось чому, прекрасно знаючи, що це є резонансним питанням, Громадська рада так і не була запрошена на це "доленосне" засідання виконкому".
Напевне припустила громадська активістка, наш виконком діяв за схемою, запозиченою у фракції Партії регіонів, яку влучно озвучив її член Михайло Чечетов — "развєлі как котят".

…Можливо, говорить Мальцева, Громадська рада і погодилася б з запропонованими виконкомом тарифами, якби в автобусах водії видавали квитки за проїзд.
"От вам і пресловута "тінь", на яку, до речі, слід би було звернути увагу і нашим податківцям. Якби на виконкомі перед перевізниками і працюючими на них деякими чиновниками поставили таку умову, то ті б самі зняли свої претензії. Та більшість членів виконкому, які всупереч здоровому глузду підвищили тарифи, певно, їздять не автобусами, а "джипами", де квитки не потрібні", — підсумувала голова Громадської ради.

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top