Субота, 20 квітня 2024
Влада

Юрій Котенко дав завдання ліквідувати стихійну торгівлю

Юрій КотенкоЮрій КотенкоЩе в грудні минулого року згідно розпорядження Юрія Котенка була створена комісія з метою усунення несанкціонованої торгівлі на території Світловодська. 23 січня представники цієї постійно діючої комісії зібрались в кабінеті міського голови аби розробити подальший план дій в цьому напрямку.
Найбільше несанкціонована торгівля процвітає поблизу ринку "Світанок". Всі ми бачимо, як щодня люди торгують продуктами харчування просто з землі, інші торговці заїжджають на тротуари, топчуть газони, створюють перешкоди для пішоходів та водіїв, нерідко викликає сумніви і якість їхньої продукції. Крім того, надходять численні скарги і з боку власників магазинів по вулиці Леніна 104-106, і з боку мешканців цих будинків. Звісно, така ситуація зовсім не влаштовує місцеву владу.


Як пролунало на зібранні, комісією періодично проводяться рейди та перевірки, але вже через деякий час прилегла територія ринка знову заповнюється незаконними торговцями, тож міський голова наголосив, що комісія повинна активізуватись, виписувати протоколи та складати приписи про адміністративні порушення, аби навести лад в цьому питанні.
"Люди повинні знати, якщо вони порушили закон — повинні заплатити штраф, нехай спочатку й мінімальний, — наголосив мер, — можливо це стане уроком для інших".

Тож на засіданні й радились, як краще в законодавчому полі боротись з цим негативним явищем. Начальник Світловодського МВ Дмитро Ткачонок запропонував щодня проводити рейдові перевірки. На думку завідувача Світловодського міжрайонного Сектору ГУ ДСЕС у Кіровоградській області Ірини Кріпак, несанкціонована торгівля була б взагалі ліквідована, якби на неї не було попиту, тому запропонувала, водночас зі штрафними санкціями проводити ще й роз’яснювальну роботу серед населення.
"Кожен, хто себе поважає, повинен розуміти, що на будь-який товар повинен бути документ, який підтверджує якість товару, важливі й умови зберігання, — сказала Ірина Кріпак.
— Ми щоденно проводимо моніторинг інфекційної захворюваності, в тому числі й кишкових інфекцій, і близько 20% людей свої харчові отруєння повязують саме з продуктами, придбаними в місцях стихійної торгівлі".

В ході засідання міський голова поставив завдання, розробити графік роботи комісії та щоденно (включаючи і вихідні дні) проводити перевірки проблемних територій міста із залученням представників всіх структур: влади, міліції, податкової інспекції, санітарної, ветеринарної та інших служб. Крім того, було запропоновано встановити таблички з написами "Торгівля заборонена", розглядалась й можливість встановлення відеоспостереження в районі Світанку. Можливо, результати таких заходів не забаряться.

Тетяна Шаповалова
Фото Ігоря Котлярова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top