Субота, 20 квітня 2024
Релігія

Скупайтеся у крижаній купелі, аби весь рік бути здоровим! Новина з фото Афіша

Скупайтеся у крижаній купелі, аби весь рік бути здоровим!

19 січня — Водохреща — свято Богоявлення, хрещення Ісуса Христа. Цим святом закінчуються Різдвяні свята. Кажуть, вода цього дня вважається особливою, освяченою, адже Христос увійшов у воду безгрішним i освятив усi води. На Водохрещу освячена вся водна стихія, тобто навіть водопровідна вода цього дня вважається свяченою.


Все більше світловодців чекають цього дня, бо вважають, що на Водохрещу обов’язково потрібно скупатися в крижаній купелі, аби весь рік бути здоровим.

Тож 19 січня, о 12:00, усі бажаючі зануритися у крижану воду, можуть прийняти участь у традиційному заході, який проводиться вже декілька років поспіль, та організатором якого виступає громадське об’єднання любителів спорту (керівник Олександр Форостяний). Неподалеку міської пристані організатори "відкриють" півтора метрову ополонку для купання, облаштують місце для перевдягання, безопарний спуск до води, гарячий чай та вогнище. До речі, всі учасники заходу отримають свідоцтва учасника купання на Водохрещу.

Організатори зауважують, що скупатися можна з 8:00 до 14:00. О 12:00 — офіційна частина, фото та відео зйомка. Тож, якщо ви дуже хочете скупатися, але зовсім не хочете попасти у поле зору об’єктивів місцевих "папарацці" — приходьте зранку. :)

А тим, хто жодного разу не приймав участі у подібних заходах, пропонуємо зазирнути до нашого архіву: Водохреща 2008, Водохреща 2009, Водохреща 2010, Водохреща 2011, Водохреща 2012, переглянути фото та відео, почитати відгуки учасників та глядачів.

Варто також зауважити, що подібний захід також проходе і у яхт-клубі "Кристал". Фотозвіт з минулорічного купання у яхт-клубі також є на нашому сайті.

А щоб купання в ополонці принесло виключно користь, напередодні святого свята Хрещення Господня пропонуємо ознайомитися з основними правилами водохресних купань, які розміщено на сайті "Новини Закарпаття":

Правило перше — проконсультуйтеся з лікарем. Якщо лікарі виявили у вас такі захворювання як цукровий діабет, глаукома, виразка шлунка, холецистит, а також захворювання серцево-судинної системи купання в ополонці вам протипоказано.

Правило друге — "правильна" ополонка. Ідеальною ополонкою для купання вважається та, глибина якої не перевищує 1,8 метра, має огорожу по периметру і використовується для купання вже не перший рік. Місце для водохресних купань повинно бути обладнане відповідно до всіх правил безпеки, адже від цього залежить життя і здоров’я тих, що купаються.

Правило третє — одяг. Для купання знадобиться купальник або плавки, рушник чи простирадло для обтирання, а для підходу до ополонки — взуття на неслизькою підошві або вовняні шкарпетки. І не забудьте про комплект сухий зміною одягу, в яку необхідно буде переодягнутися після купання.

Правило четверте — розігрійтеся перед купанням. Тіло повинне бути гарячим, але не пітним.

Правило п’яте — занурюватися з головою не обов’язково. Традиція говорить про триразовому зануренні в ополонку з головою на Водохреще. Проте якщо вам доведеться їхати через все місто додому після купання в ополонці, мокре волосся можуть зіграти з вами злий жарт.

Правило шосте — стережіться ейфорії. Дуже часто, занурившись в крижану воду, в організмі людини відбувається сплеск емоцій, і людина продовжує купатися в ополонці ще і ще. Залишившись у воді більше п’яти хвилин, ви ризикуєте отримати переохолодження і проблеми зі здоров’ям.

Правило сьоме — після купання потрібно обов’язково зігрітися. Розітріться рушником. Одягніть суху теплу одяг і випийте, заздалегідь припасену, гарячий чай.

Правило восьме — не пийте спиртного перед купанням. Максимум що можна дозволити, це чарочка церковного кагору після купання. Доведено, що спиртне дає помилкове відчуття тепла. І випивши більше, ви ризикуєте захворіти.

Правило дев’яте — довіряйте своїм відчуттям. Якщо купання у крижаній воді викликає у вас напад жаху, подумайте ще раз варто занурюватися в ополонку.

Правило десяте — не забудьте помолитися. Нехай це буде "Отче наш" або інша відома вам молитва. Попросіть Всевишнього очистити вашу душу і тіло.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top