Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Питна вода в нормі, але все ж таки її радять кип’ятити

Питна вода в нормі, але все ж таки її радять кип’ятити8 серпня в адмінбудівлі відбулось засідання комісії з надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови з комунальних питань Олександра Сича.
Представники комісії неабияк схвильовані аномально високою температурою повітря, що призводить до підвищеного цвітіння водоростей в Кременчуцькому водосховищі, а отже впливає й на якість питної води. Тим більше, що з багатьох регіонів України вже почали надходити тривожні звістки про погіршення якості води.
^ Реклама ^

Щодо ситуації у Світловодську роз’яснення надала директор Світловодського водопровідно-каналізаційного господарства ОКВП "Дніпро-Кіровоград" Людмила Гетманець: дійсно, напередодні спостерігалась підвищена мутність вихідної води, аби уникнути проблемних ситуацій ми придбали ще один насос, який встановлено на першому підйомі, на разі наші очисні системи справляються, тому вода, яка подається у водопровідні системи відповідає нормі. Але зважаючи на спекотну погоду, Людмила Гетманець все ж таки порадила населенню воду перед вживанням обов’язково кип’ятити.

В свою чергу представники СЕС додали, що їхніми фахівцями проводиться щотижневий моніторинг і вихідної і питної води. Останні проби відбиралися у понеділок, вони поки що опрацьовуються, в разі погіршення ситуації — населення проінформують.

В ході наради піднімалось й питання підвищеної пожежної небезпеки, що знову ж таки, пов’язане зі спекотною погодою. З цього приводу представники ДПРЧ №17 повідомили, що на території міста та району постійно проводяться рейдові перевірки, крім того ведеться активна профілактична роз’яснювальна робота з населенням через ЗМІ.

Тетяна ШАПОВАЛОВА,
Ігор КОТЛЯРОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top