Субота, 20 квітня 2024
Влада Авто

Сергій Яременко пригрозив перевізникам розірванням контрактів

Сергій Яременко пригрозив перевізникам розірванням контрактів25 липня перший заступник міського голови Сергій Яременко провів зустріч з місцевими перевізниками та представниками громадських організацій.
За круглим столом обговорювались проблемні питання, пов’язані з пасажирськими перевезеннями.


Розпочинаючи зустріч Сергій Яременко зупинився на питанні облаштування зупинок. За його словами згідно домовленості з Кременчуцькою ГЕС відреставровані всі зупинки на дамбі, крім того на черговій сесії депутати виділили кошти на встановлення зупинок по вул. Богдана Хмельницького, на Ревівці та в інших місцях.

Що стосується пасажирських перевезень: як повідомила начальник управління економіки Наталія Гаврилюк, впродовж червня — липня спеціальна комісія перевіряла перевізників на предмет дотримання договорів. І хоча за останні два тижні на телефон "гарячої лінії" від городян не надходило скарг щодо організації перевезень, а за актуальністю "транспортні" питання складають лише 0,7% від загальної кількості звернень, комісією виявлено ряд недоліків. Наприклад, на деяких маршрутах працює значно менше транспортних одиниць ніж передбачено, зафіксовано й зриви графіків маршрутів, тобто, перевізникам є над чим працювати, наголосила пані Наталія, тим більше, що строк дії договорів спливає.

Далі слово надали громаді. Голова громадської організації "Правозахист" Раїса Майстренко, перш за все, звернула увагу влади на те, що на жодній зупинці не має розкладу руху маршруток.
Над цим питанням вже працюють, в розробці ескіз табличок, — пролунало у відповідь, можливо вони будуть розвішані в наступному місяці, на табличках планують вказати й телефони "гарячої лінії", аби городяни мали змогу відразу інформувати про ті чи інші порушення.
Нарікали присутні й на малу кількість пільгових місць, жахливий стан деяких маршруток (маються на увазі маршрутки застарілого зразку), відсутність рейсів після 21-ої години, відсутність квитків та ін. Особливе обурення городян викликає те, що багато водіїв палять за кермом, але ж в маршрутках їздять люди похилого віку, діти, які змушені дихати цим димом. Така ситуація, дійсно, не допустима — погодився перший заступник міського голови, і пообіцяв, що з цим негативним явищем боротимуться більш жорсткими методами.

Але не тільки зауваження лунали на адресу місцевих перевізників, були й приємні відгуки, і знову ж таки від громадської активістки Раїси Майстренко. Жінка згадала чемного водія, який вже тривалий час працює на сьомому маршруті. Так ось він завжди люб’язно вітається з пасажирами та бажає щасливої дороги, звісно, відповідають йому тим самим. Було б чудово, пролунало за столом, аби висока культура обслуговування пасажирів, притаманна європейським державам, врешті, стала нормою і для містечок на кшталт Світловодська. Також представники громади звернулись до влади з проханням облаштувати додаткові зупинки біля центральної поліклініки, супермаркету АТБ та торгового центру "Союз".

Вислухавши присутніх Сергій Яременко погодився, що всі зауваження громади цілком слушні і конструктивні та висловив сподівання, що всі проблемні питання перевізники вирішать в найкоротший термін. Зі свого боку влада зробить все можливе, аби максимально задовольнити потреби населення. Вже за місяць заступник міського голови планує знову зібрати такий склад за круглим столом, аби з’ясувати, що зроблено.

— Це була остання зустріч, коли перевізників просто покартали за погану поведінку, якщо й надалі буде така кількість нарікань на роботу автотранспортних підприємств — будемо розривати контракти, — наголосив С. Яременко.

Тетяна ШАПОВАЛОВА
Фото: Ігор Котляров

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top