Субота, 20 квітня 2024
Свято

День рибалки, або "Купуй Кіровоградське" (ФОТО, ВІДЕО)

День рибалки, або "Купуй Кіровоградське" (ФОТО, ВІДЕО)
День рибалки 8 липня у Світловодську Кіровоградської області мешканцям міста, не зважаючи на 36-градусну спеку, запам’ятається надовго.
Адже цього дня о 10 ранку за ініціативи Кіровограддержрибоохорони та першого заступника міського голови Сергія Яременка в рамках обласної Програми губернатора Сергія Ларіна "Купуй Кіровоградське" вперше після розвалу місцевого рибоколгоспу на міському ринку "Світанок" рибалки — приватні підприємці — одержали можливість організувати торгівлю щойно спійманою рибою за оптовою ціною не через перекупників, а самостійно.


14 світловодських підприємців, які займаються промисловим виловом риби у Кременчуцькому водосховищі і мають відповідні ліцензії, продали за пару годин біля тони ляща, тарані, судаків та навіть сома. Багаточисельні покупці були приємно здивовані вартістю риби, ціна якої виявилася в половину нижче, ніж у спекулянтів-перекупників. До того ж, під час свята прямо на ринку відбувся концерт художньої самодіяльності міського Палацу культури.

Експеримент виявився вдалим, і Сергій Яременко в інтересах мешканців міста вже прийняв рішення про організацію на ринку постійних робочих місць для рибалок-промисловиків.

А о 15 годині цього ж дня на території колишнього рибоколгоспу Сергій Яременко у зв’язку із Днем рибалки вручив Почесні грамоти кращим рибалкам міста та району.


Сергій ТИШКО
Фото автора та Олени Карпенко ("Новини Кіровоградщини")

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top