Вівторок, 23 квітня 2024
Фоторепортаж Свято

Світловодську — 58! (ФОТО)

Світловодську — 58! (ФОТО)
Щороку на початку червня наше молоде гарне місто відзначає річницю з дня свого заснування. 10 червня Світловодську виповнилось 58 років.
І хоча це була не ювілейна дата, відзначили її світловодці з усією пишністю та справжнім розмахом — завдяки зусиллям міської влади та сприяння народного депутата України Олександра Єдіна.


Святкові заходи, приурочені Дню народження Світловодська, тривали впродовж цілих шести днів, починаючи з 5-го червня. Цього дня на Бульварному Узвозі відбувся рок-фестиваль, учасниками якого стали світловодські молодіжні рок-гурти. А наступного дня, в межах відзначення свята, центральна площа Світловодська радо зустрічала учасників та гостей виставки-ярмарку світловодських підприємств-виробників "Купуй Кіровоградське", на якій, з-поміж інших, було представлено вироби таких промислових підприємств міста, як ПрАТ "Завод "Луч", "Кременчуцька ГЕС", ТДВ "Світловодське кар’єроуправління", ТОВ "Світловодський завод адсорбентів". Велику експозицію підготувало "Об’єднання Дніпроенергобудпром" — зразки своєї продукції представили: Головний завод, Завод конструкцій швидкомонтованих будівель, Завод металоконструкцій, "Буддеталь", "Завод залізобетонних виробів", ДП "УАТГ", ДП громадського харчування та торгівлі "Енергетик". Мали змогу світловодці та гості міста познайомитись також із пропозиціями ПП "Віктор і К", ТОВ "Фіджо", ТОВ "Аверс" та приватних підприємців Світловодська. Відкриваючи виставку, генеральний директор "ОДЕБП", депутат обласної ради Іван Марон запропонував назвати виставку "Купуй світловодське" і закликав можновладців створити всі необхідні умови для підтримки і розвитку міських підприємств.

Міським краєзнавчим музеєм з нагоди Дня міста було організовано виставку "Історична наступність: Крилів — Новогеоргіївськ — Світловодськ", відкриття якої відбулось у міському Палаці культури 7 червня. Цього ж дня на міському стадіоні пройшли показові виступи вихованців КДЮСШ №1. Взагалі, до Дня народження міста відбулось чимало спортивних заходів, як-то: матчева зустріч ветеранів футболу — команд "Металург" і "Авангард", урочисте відкриття обласної спартакіади з баскетболу, бліц-турнір із шахів, першість області з футболу, змагання з пляжного волейболу, а ще — урочисте відкриття вітрильної регати, яке стало яскравою сторінкою у калейдоскопі святкових подій та зібрало біля ресторану "Бриз" чимало прихильників цього надзвичайно гарного і видовищного виду спорту.

Поруч зі спортивним, вирувало в місті у святкові дні і культурне життя. Аби свято відчували всі, без винятку, мешканці Світловодська, ввечері 9 червня святкові концерти відбувались одночасно в кількох районах міста: жителів Ревівки радували своїми виступами вихованці ЦДЮТ, в Хмельницькому мікрорайоні відбувся концерт "Киньте все — гармошка грає!", а на Бульварному узвозі пройшов перший день хореографічного фестивалю "Барви рідної землі".

Але, звісно, основні урочистості відбулись безпосередньо в день свята, 10 червня. Вони розпочались о 10:00 на центральній площі міста, де жителів Світловодська, гостей свята та учасників хореографічного фестивалю "Барви рідної землі" вітали народний депутат України Олександр Єдін та секретар міської ради Зінаїда Климчук. Після підняття прапору міста та вручення грамот виконавчого комітету Світловодської міської ради, чисельна святкова колона у складі представників виконавчої влади, депутатів усіх рівнів, громади міста та 455 учасників фестивалю "Барви рідної землі" вирушила центральною вулицею Світловодська до парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка, де і відбулись основні урочистості з нагоди свята — вітання, нагородження та святковий концерт учасників міжрегіонального хореографічного фестивалю.

В цьому році поважним гостем свята став народний депутат України Олександр Єдін, який спеціально прибув до Світловодська зі столиці для участі в святкуванні Дня міста. Привітавши світловодців зі святом, разом із першим заступником міського голови Сергієм Яременком, Олександр Йосипович виконав почесну місію, вручивши нагороди "За заслуги перед містом" II-III ступеню Володимиру Лисаку та Володимиру Шабаліну, а також ордер на квартиру інваліду II групи Великої Вітчизняної війни Спотар Миколі Івановичу. Цьогоріч, згідно рішення виконавчого комітету, число почесних громадян міста, на жаль, посмертно, поповнив наш шанований земляк Вадим Бойко, тож, посвідчення було вручено його батьку.

Зі сцени літнього театру привітали світловодців і гості свята, і першобудівники та старожили міста: Борис Полуянов, Тамара Нагнієва, Ганна Чорномор, Іван Попов, Григорій Єременко та Дасій Фомін.

А після усіх вітальних слів та нагороджень, на сцену літнього театру було запрошено учасників хореографічного фестивалю "Барви рідної землі". Заснований рік тому, за підтримки народного депутата України Олександра Єдіна, цей міжрегіональний фестиваль набув популярності та обертів, адже в цьому році, для участі в ньому, до Світловодська прибуло вдвічі більше учасників, ніж торік, до того ж, не лише з Кіровоградської, але й з Полтавської області, які своїми виступами, без сумніву, прикрасили свято. Вітаючи учасників фестивалю, Олександр Єдін висловив надію на те, що з роками цей хореографічний фестиваль набуде Всеукраїнського значення та нагородив усі танцювальні колективи грамотами та подарунками. В свою чергу, від імені всіх учасників фестивалю, Олександра Єдіна та Сергія Яременка подякувала його керівник Лариса Москаленко та вручила представникам влади, що опікуються інтересами молоді, пам’ятні призи та подяки.

А яскравою завершальною крапкою свята став виступ рок-гурту "Друга ріка", що зібрав на міському стадіоні навіть не сотні, а тисячі прихильників цього популярного українського колективу.

Святкового настрою світловодцям цього чудового літнього вечора додали і розважальні атракціони, що працювали поблизу стадіону, і, звичайно, святковий феєрверк, що осяяв нічне небо мільйонами яскравих вогнів.

Дійсно, цьогорічне святкування Дня міста стало для Світловодська справжньою незабутньою подією.


Олена Єрунова
Фото Богдана Дроздова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top