Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Свято

Найгуманніша професія

Найгуманніша професія
Традиційно третьої неділі червня Україна відзначає професійне свято найгуманнішої в світі професії — День медичного працівника.
Від початку людства людей, які обрали справою свого життя турботу про здоров'я інших, особливо цінили та поважали. Безцінні якості людей в білих халатах — це самовідданість, милосердя, вірність своїй справі, незважаючи ні на що, і високий професіоналізм. Праця медичних працівників — це височайше служіння на благо людей. Ця нелегка повсякденна праця допомагає зберігати найбільшу цінність з подарованих людині — здоров’я і життя.
^ Реклама ^

У вшанування працівників медичної галузі напередодні, 15 червня, в м. Світловодськ були проведені святкові заходи. Спочатку в приміщенні актової зали Світловодської центральної районної лікарні відбулися урочисті збори, в яких взяли участь керівництво лікарні, лікарі, фельдшери, медсестри. Із професійним святом Світловодських працівників охорони здоров'я привітав депутат Верховної Ради України Олександр Єдін, який відзначив медиків дипломами та подарунками. Працівники медичної галузі мали змогу вільно поспілкуватися з Олександром Йосиповичем, розповісти йому про проблеми та негаразди, що спіткають їх в повсякденній праці. У відповідь Єдін О.Й. пообіцяв, що питання удосконалення медичної галузі і поліпшення умов праці її працівників, зокрема, у Світловодську, буде пріоритетним направленням в роботі його благодійного фонду "Рідний край"…

Найгуманніша професія
Єдін вітає медиків

Продовжились урочистості у місцевому Палаці Культури. Привітати Світловодських медиків з професійним святом прийшли секретар міської ради Климчук З.М. та представники громадських організацій міста. Климчук З.М. щиро подякувала послідовникам Гіппократа за нелегку благородну працю, зазначивши, що від професійної майстерності, активної життєвої позиції медпрацівників, залежить здоров’я світловодців. І притаманність саме цих якостей у працівників Світловодської ЦРЛ є запорукою того, мешканці міста можуть завжди розраховувати на отримання якісної і своєчасної допомоги. Водночас секретар міської ради зазначила, що моральний обов’язок влади — зробити так, щоб людям у білих халатах жилося краще, щоб були створені всі умови для їхньої ефективної роботи. По традиції кращих працівників медичної галузі Світловодська було відзначено грамотами Світловодської міської ради та обласного управління охорони здоров'я за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток галузі медицини, надання якісних медичних послуг населенню.

До привітань також приєднались голова Світловодської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Тетяна Буравцева та голова міської громадської ради Надія Мальцева. Мальцева Н. висловила щиру подяку праці лікарів, медсестер, санітарів і наголосила про їх значний вклад у розвиток медичної галузі міста.

Буравцева Т., наголошуючи, що саме медики супроводжують нас від народження до глибокої старості, турбуючись про здоров’я, рятуючи життя, самі потребують більш прискіпливого і поважного ставлення до себе. Покладаючи зусилля на благо пацієнтів, вони часом потерпають від їх образ і невдячності. Тому побажала присутнім більше терпіння, життєвих сил і здоров’я. А щоб полегшити працю медичних працівників і поліпшити перебування хворих Буравцева Т. від імені Товариства Червоного Хреста України подарувала Світловодській ЦРЛ два багатофункціональних ліжка з електрокеруванням фірми "Burmeier".

Найгуманніша професія
Буравцева дарує багатофункціональні ліжка

Зі словами вдячності за тривалу віддану працю, нескінченний прояв милосердя, звернулись ведучі до ветеранів медичної галузі, привітали їх квітами та подарунками.

Церемонія святкування Дня медичного працівника продовжилась великим святковим концертом, підготовленим управлінням культури та силами працівників міського Палацу культури. Яскраві враження та безліч позитивних емоцій, що були подаровані присутнім творчими колективами Палацу культури, забезпечили гарний настрій присутнім на кілька днів, наповнили їх серця радістю та дали можливість повною мірою відчути дух справжнього свята.

Найгуманніша професія
Аншлаг у концертній залі МПК

Марія БУРЧЕНКО
Фото Ігоря Котлярова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top