П’ятниця, 29 березня 2024
Кримінал

Досудове слідство у справі високопосадовця Держкомзему завершено

Досудове слідство у справі високопосадовця Держкомзему завершеноДосудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням начальника відділу Держкомзему у Світловодському районі у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст.28, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366, ч.4 ст.358 КК України завершено.
Про це повідомив Світловодський міжрайонний прокурор Валерій Приходько.


Нагадаємо, що згаданий високопосадовець протиправно погодив технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж на місцевості та виготовлення державних актів на право власності 10 земельних ділянок загальною площею 1,12 га. Вищезгадані державні акти видано на ділянки, де розміщуються ...багаторічні лісові насадження! А сама земельна ділянка відноситься до земель лісового фонду та перебуває у постійному користуванні державного підприємства "Світловодський лісгосп". Державі заподіяно матеріальних збитків на суму 224 тис. грн.

Варто відзначити, що керівник діяла спільно з лісничим Світловодського Держлісгоспу, з яким перебуває у тісних родинних зв’язках. Йому також пред’явлено обвинувачення за вказаними статтями.

Наразі триває ознайомлення обвинувачених з матеріалами кримінальної справи.

В межах розслідування кримінальної справи Світловодською міжрайпрокуратурою в інтересах держави подано до Світловодського міськрайсуду 14 позовів про скасування цих державних актів на землю, судовий розгляд яких ще триває.

Прес-служба прокуратури області
www.kir.gp.gov.ua

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top