Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Хмельницька засяє?

Заради благоустрою вулиці Б.ХмельницькогоЗаради благоустрою вулиці Б.ХмельницькогоСвітловодська вулиця Богдана Хмельницького невдовзі може перетворитись із найстрашнішої на зразково-показову.
У вівторок, 15 травня, у кабінеті міського голови його перший заступник Сергій Яременко зібрав усі служби, що мають пряме та опосередковане відношення до міських доріг. І оголосив: розпочинається капітальний ремонт 2,2 кілометрів вулиці Б.Хмельницького!
^ Реклама ^

А головним виконавцем цих робіт буде Олександрівське РайДУ, начальникові якого — Володимирові Стьожці — віце-мер запропонував сісти на почесне, праворуч від себе, місце. Олександрівські дорожники, наголосив головуючий, є найкращими в області, про що свідчить ідеальність тамтешніх доріг. Ось чому він і запропонував Стьожці зробити такі ж самі і у Світловодську. У свою чергу, головний олександрівський шляховик запевнив, що його команда негайно приступить до роботи щойно вирішить побутові питання своїх 12-тьох командировочних. А тут, за його словами, є деякі складнощі… Річ у тім, що за два будиночки, навпроти тутешнього РайДУ і які належіть "Об’єднанню "Дніпроенергобудпром", правлять по 60 гривень за добу з кожного робочого "носа".
"А нам би — хоч по 40, бо не вкладаємось ми у рамки власних "командировочних", — заявив "права дорожня рука" Яременка.
На що останній пообіцяв вирішити це питання якомога швидше.

…Вже опісля цього засідання, на якому віце-мер вказав чіткі "напрямки руху" всім причетним до означених робіт службам, ми розпитали заступника голови з комунальних питань Олександра Сича щодо подробиць цих самих робіт. За його словами, капітальний ремонт Хмельницького — від Колгоспного ринку до Свєрдлова — стартував з підписання 8 травня головою Кіровоградської ОДА Сергієм Ларіним відповідного розпорядження. Наведення краси на цій вулиці жодним чином на міський бюджет не вплине: 1,8 мільйона гривень виділяється із бюджету обласного і три мільйона — із державного. Щодо останнього, підкреслив головний міський комунальник, то тут чимала заслуга народного депутата Олександра Єдіна, який, своїми листами та зверненнями до Кабміну та профільних міністерств, у значній мірі посприяв позитивному рішенню по фінансуванню із держбюджету. Окрім того, підсумував Сич, питома вага цих коштів піде також на удосконалення системи водовідведення цієї вулиці, розташованої у нижній частині міста. Адже відомо, що основною причиною її руйнації є регулярне підтоплення талими та дощовими водами…

Володимир СтьожкаВолодимир СтьожкаЩе два дні потому, у четвер, ми зв’язались із Стьожкою аби поцікавитись, як вирішилось питання із проживанням його командировочних, та скільки їм знадобиться часу для того, що засяяла багатостраждальна Хмельницька вулиця. Зі слів дорожнього начальника з’ясувалось, що не так воно все й райдужно. По-перше, ОДЕБП не забажало поступатися 20-ма гривнями (до 40-ка гривень за добу з людини). Тому, сказав наш респондент, олександрівці вирішили розміститися у пансіонаті "Славутич". А щодо термінів, то, зазначив він, все залежить від обіцяного фінансування, між яким і реальним, як відомо, у нас завжди величезна прірва. Але тут він покладає особливі надії на нашого Яременка, якого він знає і цінує за людські та ділові якості. І якщо тут буде все гаразд — за місяць з невеличким "гачком" Хмельницьку буде не впізнати, все ж оптимістично підсумував Володимир Стьожка.

Віталій АСАУЛЕНКО
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top