Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Поміркована сесія

Поміркована сесіяЧерез хворобу мера Юрія Котенка, на XXVII сесії міськради її спікер Зінаїда Климчук головувала одноосібно.
Чергова сесія міськради, яка відбулася 24 квітня, пройшла напрочуд швидко і спокійно. Так "в цілому" було уточнено міський бюджет на поточний рік, затверджено чимало земельних питань — далася ознаки попередня узгоджувальна робота депутатських комісій. Чи не єдиною на цій сесії точкою спотикання, що викликала дебати у міськдепівському середовищі, став звіт начальниці управління економіки Вікторії Оніщенко про виконання програми економічного та соціального розвитку міста за 2011 рік.
^ Реклама ^

Поміркована сесія
Оніщенко слухає незгоду Макарова

Порушником спокою тут виступив Віктор Макаров (Народна партія).
Як почитаєш звіт, заперечив він, — одні здобутки…
У якості прикладу він навів німецький багатофункціональний пасажирський автобус "Неоплан", який згадується у звіті як вагомий позитив у вирішенні питання пасажирських автоперевезень. Але ж їздить-то цей "Неоплан" лиш на папері, констатував міськдеп. І він прекрасно розуміє голову правління АТП №13507 Юрія Богдана, який повідомив йому причину "консервації" цього автобусу — його попросту боязко випускати на наші дороги, на яких німецький красень може не витримати й одного сезону експлуатації.

Поміркована сесія
Макаров дещо не згоден із звітом Оніщенко
"Читаю звіт далі: в місті постійно проводяться роботи з ремонту та утримання автомобільних доріг… Кому ми таке пишемо?, — продовжував дивуватися міськдеп. — Тому моя пропозиція полягає у тому, що писати треба у таких звітах правду, а не "фільчину грамоту" тиражувати".

Дотично Макарова підтримала Любов Чекаленко (Партія регіонів) — вона запропонувала записати протокольно: перевірити якість минулорічних ремонтів доріг на вулицях Миру і Єгорова із залученням виконавців цих робіт, на які було витрачено майже по 400 тисяч гривень. І нехай вони виправляють свій брак власним коштом, наголосила вона. Теж саме, за її словами, не завадить зробити і таким собі знам’янським приватникам, що абияк "полатали" Бульвар Карла Маркса, хапонувши за це аж 860 тисяч гривень.

Поміркована сесія
Чекаленко пропонує залучити дорожніх бракоробів до виправлення власним коштом

В унісон колезі, вибухнув і Микола Сопільняк (ВО "Батьківщина") — треба, гучноголосо запропонував він, не лише залучити бракоробів до виправлення своєї халтури, а й суворо покарати їх за неї…

Поміркована сесія
Сопільняк жадає дорожніх халтурників притягти до відповідальності

Акценти у цьому питанні розставив новообраний перший заступник міського голови Сергій Яременко. Начальник "Облавтодору", сказав він, за допущені прорахунки у роботі, розпорядженням голови ОДА Сергія Ларіна, вже позбувся свого крісла, тепер у ньому — інша людина, яка, запевнив віце-мер, не допустить прорахунків свого попередника. А щоби новий начальник навіть у помислах не допускав "чогось такого", Яременко запропонував і Сопільняку увійти до складу депутатської комісії, яка контролюватиме якість ремонту міських транспортних сполучень. На що останній, аніскілечки не вагаючись, пристав. От тепер-то контроль за дорожниками буде і жорстким, і прискіпливим, висловив сподівання перший заступник мера.

Поміркована сесія
Яременко запевняє у посилені контролю за дорожніми ремонтниками

…Серед депутатських запитів, винесених на кінець засідання, найбільш цікавим був запит "батьківщинця" Віктора Курочки — на наступну сесію він зажадав заслухати звіт адміністративної комісії при міськвиконкомі. Справа в тім, уточнив він, що в інших містах такі комісії працюють на повну, фіксуючи адміністративні правопорушення — несанкціоновані сміттєзвалища, торгівля у невстановлених місцях тощо — і наповнюючи за рахунок штрафів з порушників міські бюджети. А коли він поцікавився, чи функціонує аналогічна комісія у Світловодську, його запевнили — функціонує. От Курочці і захотілося заслухати як саме вона функціонує…

Поміркована сесія
Курочка прагне пересвідчитись, що адміністративна комісія у нас насправді працює

У "різному", сказала Климчук, планувалося заслухати ізраїльського інвестора Єфіма Козирєва — бо ж депутатів починає турбувати застій за дерев’яним парканом на розі Лєніна-Ювілейної, де не без помпи обіцялося возвести сучасний офісно-торговельно-розважальний комплекс. На жаль, сказала спікер, Козирєв не зміг з’явитись на сесію — про це він їй повідомив особисто по телефону. А також — про те, що від обіцяного забудовники відступати не збираються. Пауза у будівництві на місці кількох сотень спиляних сосен, продовжила "ретрансляцію" козирєвського дзвінка Климчук, викликана передовсім тим, що під будівельним майданчиком пролягають кабелі "Укртелекому" та "Обленерго". І на узгодження питання куди їх прибирати пішло чимало часу, який вже з травня буде надолужено. Тим не менш, сказала секретарка, вона все одно запросила Козирєва на наступну сесію аби обранці мали можливість отримати інформацію, як-то кажуть, із перших вуст.

Поміркована сесія
Цього разу Климчук головувала одноосібно

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top