П’ятниця, 19 квітня 2024
Культура

Влад Осауленко — гордість школи мистецтв

Влад ОсауленкоВлад ОсауленкоСьомий рік поспіль на творчі змагання до Дніпропетровська приїздять юні баяністи та акордеоністи з усіх куточків Украіни на Всеукраінський фестиваль-конкурс, названий ім’ям видатного майстра баянного мистецтва, народного артиста Украіни Миколи Різоля.
Цей фестиваль-конкурс став форумом музикантів різних поколінь, де дорослі і діти обмінюються досвідом з питань виконавської майстерності, дбаючи про відродження і популяризацію народних інструментів — баяна і акордеона та кращих зразків української народної та професійної музики, оригінальних творів та обробок в перекладі для цих інструментів.


В перші роки у конкурсі брали участь виконавці з Дніпропетровську та ближніх міст. Кількість учасників складала близько 80. Сьогодні географія конкурсу поширилась на всю Україну. До Дніпропетровська приїздять з Полтави, Черкас, Кіровограда, Запоріжжя, Донецька, Кривого Рогу, Києва та з інших міст. Кількість учасників цього року склала 280 учнів.

Вперше на цей конкурс завітали і світловодчани. Учень Дитячої школи мистецтв Осауленко Владислав (клас викладача Літвінової Е.М.) гідно представив рідне місто. Юний баяніст у своїй віковій номінації отримав третю премію і приз за краще виконання твору Миколи Різоля. Високоповажне журі, головою якого був народний артист України, лауреат міжнародних конкурсів, професор НМАУ ім. П. Чайковського Безфамільнов Володимир Володимирович, дуже принципово оцінювали виступи конкурсантів. Так, першого місця не отримав жоден учасник, тому те, що Владислав потрапив до числа лауреатів — є великою перемогою юного музиканта, свідченням його високого професійного рівня.

Осауленко Влад — гордість школи мистецтв. Щороку він отримує найвищі нагороди на обласних конкурсах виконавської майстерності. Він неодноразово ставав переможцем та дипломантом Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів. Серед них IV Міжнародний конкурс баяністів — акордеоністів "Perpetuum mobile" у місті Дрогобич, де він отримав третю премію і бронзову медаль, Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Провесінь" у місті Кіровограді, на якому чотири рази ставав переможцем, Міжнародний конкурс "Арт Преміум" місто Київ, де отримав звання дипломанта.

Перемоги досягаються ціною великої щоденної праці, прагненням постійно підвищувати рівень виконавської майстерності. Це процес, в якому поєднуються досвідченість та професіоналізм викладача з наполегливістю та майстерністю учня.

Батьки та адміністрація школи мистецтв висловлюють щиру подяку директору підприємства "Королівський Смак" Віктору Королю за надану спонсорську допомогу в організації поїздки в місто Дніпропетровськ.

Побажаємо подальших досягнень юному музиканту, нехай цей вогник палає яскравою зіркою і надалі прославляє наше місто!

Ірина Темнова,
директор Дитячої школи мистецтв
Фото із архіву Богдана Дроздова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top