П’ятниця, 19 квітня 2024
Економіка

Галина Пастух: Станом на 1 березня заборгованість із заробітної плати в області складає 47 млн. грн.

Під час чергового засіданняПід час чергового засіданняТаку інформацію озвучила заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух під час чергового засідання обласної комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій та інших соціальних виплат.
Коментуючи ситуацію на економічно активних підприємствах області, куратор гуманітарної сфери зазначила, що на початок березня такі роботодавці заборгували 10,7 мл. грн. Це підприємства із Знам’янки (0,7 млн. грн.), Кіровограда (0,6 млн. грн.), Олександрії (3,3 млн. грн.), Світловодська (1,2 млн. грн.) та Новомиргородського району, де утворено заборгованість на сільськогосподарському підприємстві ТОВ "Укрзернопром-Новомиргород" у сумі 23 тис. грн. Близько 5 млн. грн. — борги державних підприємств.


— Загальна сума заборгованості із заробітної плати на 1 березня склала 47 млн., що на 0,8 млн. грн. менше порівняно з початком року, — повідомила Галина Пастух.

Наприкінці лютого боргового тягаря у сумі 23,6 тис. грн. позбулося керівництво ТОВ "Спецпромремонт" з Долинського району.

— Стабільною залишається ситуація із оплатою праці в бюджетній сфері. Відсутня заборгованість із заробітної плати працівникам будівельних підприємств, — констатувала Галина Пастух.

Аналізувати ситуацію в розрізі територій Галина Пастух розпочала традиційно із обласного центру.

Так, у Кіровограді до початку березня зменшити борги вдалося на державних підприємствах: ДП "Кіровоградський комбінат хлібопродуктів №2" (на 18 тис. грн.) та ДП "Кіровоградтепло" ТОВ ЦНТІ "УНГА" (на 0,4 млн. грн.).

Ускладнилася ситуація із виплатою боргів із зарплати на ВАТ "Кіровоградський завод дозуючих автоматів", Кіровоградська організація УТОГ, ДП "Кіровоградський ремонтний завод" та КП "Надра Кіровоградщини". Керівник останнього запевнив, що підприємство готове перераховувати кошти від реалізованого майна в обласний бюджет. НА сьогодні це питання знаходиться на погодженні профільної комісії обласної ради.

Заборгованість із заробітної плати зросла на двох єдиних економічно активних підприємствах-боржниках м.Знам’янки — КП "Шляховик" та ВАТ "Завод "Пуансон".

У березні ліквідовано заборгованість на світловодських підприємствах ТДВ "Світловодське кар’єроуправління" та Пансіонат "Славутич". За інформацією виконуючої обов’язки першого заступника Світловодського міського голови Людмили Гетьманець, до квітня зарплатну проблему має також усунути міський водоканал.

За словами представника Олександрійської міської ради, у планах "важковаговика" міста — ДП "Трест Олександріярозрізобуд" повністю розрахуватися зі своїми працівниками у квітні поточного року.

— Вчасна виплата заробітної плати – питання № 1 для влади і я не дозволю нікому формально ставитися до вирішення проблеми із заборгованістю із заробітної плати, — наголосила заступник голови облдержадміністрації. — Слід не лише вживати заходів для її погашення, тримати ситуацію на жорсткому контролі, а працювати на упередження фінансових негараздів підприємств.

Офіційний веб-сайт Кіровоградської обласної державної адмiнiстрацiї

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top