Четвер, 28 березня 2024
Освіта

Не було би щастя…

Цінний вантаж доставленоЦінний вантаж доставленоВиявляється, тригодинна затримка сесії міськради позитивно позначилася на… школі-гімназії №4.
7 лютого став днем, від якого Світловодська школа-гімназія №4 може похвалитися, що і вона поповнила число учбових закладів, обладнаних власним комп’ютерним класом. З цього приводу в актовій залі цієї альма-матер було влаштовано урочисту церемонію з елементами театралізації і піснями у виконанні гімназистів, на яку завітали і міський голова Юрій Котенко, і головний міський освітянин Геннадій Френкель, і людина, завдяки якій, власне, і сталася ця приємна подія — підприємець, лідер фракції "За Світловодськ" у міськраді Валентин Козярчук…


Виступаючи першим, Котенко наголосив, що сьогоднішня церемонія безпосередньо пов’язана з Програмою голови Кіровоградської ОДА Сергія Ларіна "Центральний регіон-2015", одним із пунктів котрої є вказівка властям на місцях відкривати хоча б по одному комп’ютерному класові на рік у своїх загальноосвітніх школах. Та на жаль, зізнався він, величини міського бюджету не дозволяють втілювати в життя цю шляхетну справу. Але на щастя, Світловодськ не обділений добродіями, які завжди готові підтримати цей поступ.

Після чого слово мовив і сам добродій. Козярчук, зокрема, повідомив, що чекаючи на сесійний кворум, він поспілкувався із своєю колегою із фракції ВО "Батьківщина" і одночасно — директоркою школи-гімназії Надією Прасол, яка поінформувала його про гостру потребу її учбового закладу у придбанні комп’ютерного обладнання. А в цьому, на жаль, розраховувати на міський бюджет не доводиться. І тоді Козярчук прийняв рішення, результатом якого стали чотири сучасні комп’ютери із рідкокристалічними моніторами, які він особисто доставив для потреб юних гімназистів (доволі оперативно, якщо врахувати, що згадана сесія міськради відбулася 1 лютого, прим. авт.)

Після того, як вщухли оплески, розчулена директорка і від себе особисто, і від педагогічного колективу, і від учнів сердечно подякувала добродія, замітив при цьому, що у її гімназії не навчаються ані його діти, ані інші його родичі. А це означає, підкреслила вона, що Валентин Валентинович є просто доброю та чуйною до проблем міста і молоді, зокрема, людиною.

Не було би щастя…
Котенко про комп’ютеризацію шкіл та "доброго самаритянина" Козярчука

Не було би щастя…
Козярчук вручає Прасол сертифікат на "компи"

Не було би щастя…
Приємні слова від Френкеля

Не було би щастя…
На церемонії

Віталій АСАУЛЕНКО
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top