П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

Нардеп Кальченко: від Києва до Світловодська

Народний депутат Валерій КальченкоНародний депутат Валерій КальченкоТимошенко "сидітиме" щонайбільше ще 10 місяців, "Центральний регіон-2015" — блеф.
Соратник ув’язненої Тимошенко, колишній голова Кіровоградської облдержадміністрації і колишній очільник МНС, народний депутат Валерій Кальченко відвідав минулої п’ятниці Світловодськ. Провівши робочу нараду із своїми однопартійцями виборчого округу №103 (Світловодськ, Онуфріївка, Знам’янка, Олександрівка, Новомиргород), він зголосився поспілкуватися з нашою газетою на деякі окреслені теми.


Насамперед, нардеп підтвердив інформацію центральних ЗМІ про поганий стан здоров’я лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко — виснажливі слідство і судовий процес з несправедливим вироком, волога камера Лук’янівського СІЗО, в якій утримується колишня прем’єрка, вкрай негативно позначаються на ній. За словами Кальченка, таке свавілля та знущання над нею і лідером "Народної Самооборони" Юрієм Луценком нинішня влада здійснює з метою будь-що покінчити із скільки-небудь реальною опозицією задля свого подальшого неподільного панування в країні. "А якби у нас був думаючий президент, він би ініціював прискорення прийняття закону про декриміналізацію економічних злочинів. Що дозволило би Юлії Володимирівні негайно вийти з в’язниці, а сам би він виглядав більш пристойно в очах українців і європейської спільноти", — заявив Кальченко. — Але і без цього наш лідер сповнена рішучості добиватися справедливості — спочатку у Апеляційному та Вищому спеціалізованому Судах, а потім і в Європейському". Відтак, нардеп висловив переконання, що найвідоміший в’язень України вийде на волю не пізніше серпня наступного року.

Валерій Кальченко і Таїса ГончаренкоВалерій Кальченко і Таїса ГончаренкоВ нинішній час, вів далі співрозмовник, "Батьківщина" активізувала свою роботу в регіонах. І Кіровоградщина — не виняток. Адже широко розрекламована і ініційована головою ОДА Сергієм Ларіним обласна Програма "Центральний регіон-2015" виявилась, за словами Кальченка, звичайним популістським заграванням з електоратом напередодні останніх місцевих виборів — заради цього у неї вписувалось все, що пропонувалось населенням без будь-якого ресурсного підкріплення. "І як результат: за 10 місяців поточного року її виконання склало, вдумайтесь, 3,7% від запланованого. На цьому тлі абсолютно безглуздо на останній обласній конференції "регіоналів" звучав лозунг "Обіцяли — виконали!", — саркастично підмітив нардеп від "Батьківщини". Ось чому, зазначив він, перед "батьківщинцями" області стоїть задача донести до своїх громад інформацію про, по суті, провальну політику влади як на регіональному, так і на загальнодержавному рівнях…

Окремо торкнувся нардеп і світловодської теми, на початку якої він віддав належне своїм однопартійцям, яких багато років очолює депутат міськради Таїса Гончаренко, за їхній активний правовий захист городян… У нас, сказав він, чимало питань, які треба вирішувати через Верховну Раду — і проблема очисних споруд, які потребують докорінної реконструкції, і міське берегоукріплення, і підтоплення нижньої частини міста. Все це було почалося вирішуватися за прем’єрства Тимошенко. Тут наш співрозмовник пригадав, як у свій час він, його світловодська помічниця Олена Юрченко та тодішній секретар міськради Віталій Юшко спромоглися добитися внесення у вже діючий Держбюджет поправки, згідно якої Світловодськ отримав додатково 6,5 мільйона гривень на зарплату бюджетникам. Нині ж, сказав він, депутатські запити щодо вирішення насущних проблем міста ніхто, крім нього, не робить. Хоча тут, зазначив нардеп, він готовий працювати у взаємодії із владою. Але вона відверто ігнорує навіть натяк на співпрацю аби громадяни переконались, що ніхто, окрім "регіонів", не здатен вирішувати їхні проблеми. З цієї, напевне, причини не відчуває він підтримки і з боку обласної ОДА.

Нардеп Кальченко: від Києва до СвітловодськаПідсумовуючи, Валерій Кальченко зазначив, що "Батьківщина", перебуваючи в жорсткій опозиції до нинішньої влади, не лише критикує її бездіяльність і прорахунки… Так, зокрема, він дав доручення своїм тутешнім однопартійцям і особисто їхньому лідерові Таїсі Гончаренко взяти під юридичний захист світловодців, які самовільно від’єднались від централізованого опалення, встановивши у своїх квартирах системи індивідуального опалення. А також — виступити ініціаторами виїзного засідання очолюваного ним підкомітету ВР з метою аналізу (а після — шляхів вирішення) досить тривожного екологічного стану Дніпра в межах Кіровоградської області та нашого Кременчуцького водосховища.

Власкор

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top