Вівторок, 23 квітня 2024
Події

Село і бойня – 2

Враховуючі якого розголосу набула перша публікація, вважаю за необхідне надати роз’яснення, щодо обставин конфлікту…
Насправді Ви маєте можливість на власні очі бачити, яким чином ініціатори конфлікту (а їх, до речі, — двоє) схиляють до себе прихильників, даючи невірну або зовсім нісенітну інформацію. Якби це було правдою, то, дійсно, це викликало би справедливе обурення, але правда дещо інша.


Насправді бойня споруджується за межами с.Подорожне, на відстані 325 метрів з одного боку та 400 метрів — з іншого до житлової забудови, причому — за лісовим масивом. А не в 100 метрах від хат, тобто, в межах села, як було зазначено в першій статі "Село і бойня". Далі, всі дозволи на виділення земельної ділянки під забудову бойні від органів районної влади маються. Крім того, бойня споруджується на виконання ЗУ "Про якість та безпеку харчових продуктів", згідно якого весь забій худоби для реалізації населенню буде проводиться лише на бойнях з 01.01.2015 року і зовсім не обов’язково саме на цьому підприємстві. Враховуючі всі терміни на отримання дозволів та будівництво, часу небагато.

Крім того, забудовником ставиться за мету спорудити м'ясо-переробне підприємство з максимальною переробкою сировини, тобто, з мінімальним відходами. Планується мати окремі відділення з переробки: шкур, кішок, напівшерстяних продуктів, охолоджувальну та холодильну камери. Каналізування буде проводитися у герметичні вигрібні ями, вміст яких, після знезараження, буде вивозитися на поля зрошення, і є вже бажаючі отримувати це безкоштовно. До того ж вся переробка буде проводитися під наглядом ветлікаря.

І ще, спорудження бойні проводиться на місці колишньої тракторної бригади, яку місцеві «землероби» розтягли до фундаменту та перетворили на звалище — тому нехай "шанувальники" екології рідної Світловодщини не "тягнуть сльозу" із громадян, бо самі смітять біля свого двору — але то їх не обурює…

Взагалі, згідно генплану забудови села, це місце відведено під промзону та розташовано, між іншим, за діючою вежею мобільного зв’язку, яка, на мій погляд, в порівнянні, є більш небезпечною для здоров’я людини.

Повертаючись до початку статті, з самого початку зібраних брехнею підписантів було за сімдесят душ, але люди не дурні та трохи розібралися — виявилось, що підписи свої вони ставили не під протестом проти бойні, а на окремому аркуші (як це видно на інтернетівській копії), де їм пропонувалось підписатись: кому — за воду, кому — за Юлю тощо.

Щодо коментарів в інтернеті на першу статтю, мушу зазначити, що революційний настрій з намаганням добитися справедливості насправді є заздрісним бажанням жбурнути каменюкою у вікно роботязі-сусіду у якості "компенсації" за роки бездіяльного сидіння на лавочці у себе на подвір'ї.

З повагою,
подорожненський фермер.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top