Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Початок! 750 тисяч на три найбільш "убиті" вулиці

На вулиці Миру з «облавтодорівським» начальствомНа вулиці Миру з «облавтодорівським» начальствомСюди б ще й ті 16 мільйонів гривень, що вже витрачено! Та, чи на дороги?
Від 11 жовтня на вкрай важливій для Світловодська вулиці Миру спостерігається помітне ремонтно-дорожнє пожвавлення — і техніка, і люди, і асфальт… Але чимало світловодців, яких рік за роком, вибори за виборами, "купували" ремонтом доріг, не без помітної долі скепсису відмічають, що це чергове окозамилювання, мовляв, пару ямок "залатають", а решту по власним кишеням розтягнуть. Та, ні, заперечують інші: ремонтом займаються не сумнівні фірмочки, а кіровоградський "Облавтодор" та його світловодський філіал — організація солідна. А справу цю курує особисто нардеп Єдін, якій "вибив" для цього з держбюджету 750 тисяч гривень. А раз так, то все має бути тіп-топ…
^ Реклама ^

От і взялася наша газета з’ясувати, що тут і до чого. І взялася з двох причин, що плавно перетікають одна в другу, — забезпечити публічність інформації, яка, у свою чергу, буде діяти як струмуючий фактор для бажаючих поцупити "дорожні" гроші. Отже, як нам вдалося довідатись з поінформованих джерел, для Світловодська дійсно виділено 750 тисяч гривень, за які передбачено капітально відремонтувати автошляхи вулиць Миру, Новогеоргіївської та Єгорова. Але гроші ці не є безпосередньо держбюджетними — це гроші із ресурсів на підготовку до… "Євра-2012", які на заході України не встигли використати вчасно на облагородження доріг до цього футбольного свята.

Про це дізнався непосидющий Олександр Єдін, якому, після тривалої переписки з відповідними інстанціями (один із примірників такого листування потрапив у наше розпорядження) та за активного сприяння голови Кіровоградської ОДА Сергія Ларіна, таки вдалося направити ці 750 тисяч у світловодське "русло"…

Наче підтвердженням сказаного був приїзд нардепа до Світловодська 14 жовтня. А одним із пунктів його перебування на наших теренах і стала вулиця Миру. І хоча роботи того дня не велися — дощ, обранець прямо тут зустрівся з заступником директора "Облавтодору" Олександром Корлаковим та начальником філії "Світловодський райавтодор" Олександром Козловим, а також із всюдисущими тутешніми журналістами...

Те, що ви зараз бачите, сказав журналістам Єдін після досить тривалого спілкування з дорожнім начальством, — лиш початок. Закидання ям сміттям з послідуючим його "укатуванням" ледь не прозором шаром асфальту вже не буде, запевнив обранець. Тому дуже важливо, наголосив він, щоб ці гроші були витрачені за призначенням. Адже, його неабияк здивувала і водночас обурила нещодавня інформація про те, що сукупно протягом останніх 5-6 років бюджетні витрати на ремонт міських доріг склали 16 мільйонів гривень.
"Хтось із вас бачить ці 16 мільйонів на ваших дорогах!? — в серцях, не без сарказму запитав Єдін. — Ось чому я категорично проти кулуарних тендерів у міськраді, де перемагали сумнівні організації, яких цікавила лише нажива".

В цьому контексті, "Облавтодор" він назвав відповідальною організацією, яка виконуватиме дорожні роботи якісно і в строк. На зауваження нашої газети, що таки треба знайти "кінці" цих 16 мільйонів вкрадених у громади гривень, повернути їх у бюджет і покарати аферистів, нардеп висловив повну підтримку, зазначивши, що це справа КРУ та прокуратури. А їх на відповідні дії мають налаштувати депутати міської ради…

За 2-3 роки, висловив впевненість Єдін, всі міські автошляхи будуть якісно відремонтовані. Задля цього, окрім названих 750 тисяч гривень, у держбюджеті на наступний рік заплановано виділення 1,5 мільйона гривень і ще два мільйони, які з його ініціативи виділяються на розвиток міської інфраструктури.

Відтак, нардеп Єдін запевнив, що пильно слідкуватиме аби всі ці гроші були до копійки витрачені саме на світловодські дороги.

Початок! 750 тисяч на три найбільш "убиті" вулиці

Початок! 750 тисяч на три найбільш "убиті" вулиці

Початок! 750 тисяч на три найбільш "убиті" вулиці

Початок! 750 тисяч на три найбільш "убиті" вулиці

Початок! 750 тисяч на три найбільш "убиті" вулиці

Початок! 750 тисяч на три найбільш "убиті" вулиці

Початок! 750 тисяч на три найбільш "убиті" вулиці

Початок! 750 тисяч на три найбільш "убиті" вулиці

Віталій Асауленко

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top