Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Ветерани звітували і планували

Ветеранська президіяВетеранська президіяПодібні зібрання відбуваються раз на чотири роки.
15 вересня сесійна зала адмінбудинку була у повному розпорядженні немолодих за віком але сповнених юнацьким ентузіазмом людей — світловодські ветерани, об’єднані у Всеукраїнську організацію "Ветерани України" проводили того дня свою звітно-виборчу конференцію, яка, згідно статуту організації, проводиться раз на чотири роки.
^ Реклама ^

Після того, як було обрано президію, до складу якої зокрема увійшли голови обласної та міської організації ВО "Ветерани України" Василь Єфименко та Віталій Мєльохін відповідно, голова Об’єднання громадських організацій "Громадська рада м. Світловодська" Володимир Павлов, інші шановані члени організації, зібрання розпочало свою роботу.

У своїй звітній доповіді Мєльохін розповів що з вересня 2007 по вересень 2001 років було зроблено чимало. Але й чимало запланованих справ так і не вдалося втілити у життя, головно, через інертність організацій та установ, з якими у справах контактують ветерани. Так, за словами доповідача, і досі не вирішено питання функціонування у місті соціальної їдальні, де нужденні ветерани, інші малозабезпечені верстви населення могли би хоч раз на день безоплатно обідати. А от відкриття у місті соціальної аптеки, що активно ініціювала міська ветеранська організація, перетворилось у звичайнісіньку профанацію, не наповнену головним змістом — наявність у ній асортименту ліків, які би були по кишені простим людям. Соціальна аптека є, сказав Мєльохін, а от соціальних цін на ліки у ній немає, більш того, на деякі з них вони вищі, аніж у звичайних аптеках… Все ще не вдається ветеранам добитися гідної дотації з бюджету, яка би хоч трохи компенсувала зависокі ціни на товари першої необхідності.

Серед здобутків за звітних 4 роки голова місцевих ветеранів назвав ремонти помешкань 40-ка ветеранів, які було здійснено за бюджетні та благодійні кошти. Дають свій позитив і постійні перемовини ветеранів із владними та бізнесовими структурами щодо інших питань, направлених на поліпшення життя ветеранів. Так, зокрема, у Світловодській ЦРЛ не залишилось відділення, де б не було палати спеціально для ветеранів та учасників ВВВ із окремим санвузлом та холодильником.

Не забувають у МО ВО "Ветерани України" і за пожильців Власівського будинку перестарілих відносно допомоги по ремонту там житлових приміщень та більш різноманітного харчування. Не забувають і про спочилих заслужених ветеранів — на будинках кількох з них, де вони проживали, благодійницьким коштом було відкрито меморіальні дошки.

Після доповнень з місць, зібрання переобрало головою МО ВО "Ветерани України" Віталія Мєльохіна, обрало склад ревізійної комісії та визначилось із делегатами на 6-ту Конференцію обласної ветеранської організації.

Ветерани звітували і планували
Конференція голосує

Віталій АСАУЛЕНКО
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top