Вівторок, 16 квітня 2024
Авто

Захистіть свій автомобіль від викрадачів

Захистіть свій автомобіль від викрадачівЩороку у нашій країні викрадаються тисячі автомобілів. Звісно, це — велика неприємність для ошуканого власника автівки.
Не так давно і у нашій газеті пройшла інформація правоохоронців про заволодіння автомобілями сторонніх осіб. Сьогодні співробітники сектору розшуку управління державтоінспекції управління міністерства внутрішніх справ дають свої рекомендації. Запам’ятайте їх!


Пам'ятка водію про захист транспортних засобів від злочинних посягань, правилами поводження в дорозі з метою уникнення злочинних проявів та дії власників СТО, платних автостоянок, охоронців гаражних кооперативів під час виявлення підозрілого транспорту, який може бути викраденим або зник з місця скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

1. Перебуваючи за кермом, завжди пристібайтеся паском безпеки, Вас буде складніше витягти з автомобіля. Завжди зачиняйте замки дверцят, коли ви знаходитеся в автомобілі, хоча б з боку водія.

2. Ніколи не залишайте в машині ніяких предметів, порожніх або повних сумок, барсеток, навіть пляшок. Любителі легкої наживи не проти привласнити те, що погано лежить, а вам потім лагодити автомобіль.

3. Введіть собі у звичку носити брелок від сигналізації в кишені, а не разом з ключами від машини. По-перше, ви завжди зможете включити режим "паніка", а по-друге, якщо кишеньковий злодій і поцупить у вас ключі, проникнути в неї непоміченим він навряд чи зможе.

4. Паркуйте автомобіль тільки на платних автостоянках чи в гаражах гаражних кооперативів.

5. Обладнайте автомобіль системою захисту від злочинців як електронною, так і механічною.

6. Завжди, залишаючи машину, навіть на хвилину (наприклад під час дозаправки на АЗС), витягайте ключі із замку запалення, встановлюйте всі механічні пристрої охорони, які у вас є, і ставте машину на сигналізацію.

7. Тримайте в машині або носіть із собою який-небудь засіб захисту від зловмисників (газовий балончик або інші дозволені ОВС засоби).

8. Не розповідайте знайомим, як влаштована охоронна система вашого автомобіля.

9. Не лишайте документи, а тим більше "права", в автомашині. Ніколи не залишайте ключі в замку запалювання, навіть якщо вам треба протерти скло машини або залити каністру бензину.

10. Не наклеюйте на скло наклейки, що додаються до сигналізації, магнітоли тощо, не полегшуйте роботу автозлодіям, і не спокушайте їх. Правда, якщо реклама фірми-виробника вашої сигналізації вам дорожча за власний автомобіль, то будь ласка...

11. Працівникам та власникам СТО, платних автостоянок та охоронцям гаражних кооперативів в разі виявлення автотранспорту, який виглядає підозрілим (без державних номерних знаків, маються механічні пошкодження замків запирання дверей, розбите бокове або заднє скло, вирвані дроти в замку запалення, не надаються водієм за вимогою реєстраційні документи), радимо Вам не приймати заходи до затримання таких транспортних засобів, проте зафіксувати марку, номерний знак, колір автомобіля, прикмети водія та по можливості в який гараж останній заїхав, про що негайно повідомити міліцію за номером телефону "102" або чергову частину УДАІ УМВС України'в Кіровоградській області за телефоном 357506, 357507.

12. Власникам СТО в разі звернення водія для ремонту транспортного засобу із характерними пошкодженнями для дорожньо-транспортної пригоди (розбите лобове скло, фара, передня частина автомобіля та інше) необхідно запропонувати водієві надати довідку з Державтоінспекції про факт дорожньо-транспортної пригоди та отримані пошкодження автомобіля. В разі відсутності такої довідки, зафіксуйте марку транспортного засобу, номерний знак, колір автомобіля, про що негайно повідомити міліцію за номером телефону "102" або чергову частину УДАІ УМВС України в Кіровоградській області за телефоном 357506, 357507. Можливо, вказаний автомобіль скоїв дорожньо-транспортну пригоду з тяжкими наслідками та з місця пригоди зник.

13. Власники (охоронники) платних автостоянок, проінформуйте, будь ласка Державтоінспекцію Кіровоградської області за телефоном 357566, 357506, 357507 у разі перебування на автостоянках підозрілих транспортних засобів, або транспортних засобів, які тривалий час не виїжджають з автостоянки. Можливо, вони викрадені.

У разі отримання будь-якої інформації про скоєння злочину або виявлення викраденого транспортного засобу, прохання зателефонувати до чергової частини УДАІ УМВС України в Кіровоградській області за телефонами: 0522-35-75-06, 0522-35-75-07 або 102.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top