Вівторок, 16 квітня 2024
Свято

Зі святом, Світловодськ! Зі святом, Україно! Новина з фото

Зі святом, Світловодськ! Зі святом, Україно!

24 серпня Україна відзначила найбільше державне свято — День Незалежності. Прийнятий у серпні 1991 року Парламентом України Акт про проголошення незалежності розпочав відлік нової сторінки історії нашої держави та став свідченням волевиявлення її народу.


Урочисті святкування ювілейної дати відбулись в усіх містах і селах України — разом із усією країною відзначили головне державне свято і світловодці.

Святкування 20-ї річниці Незалежності України у нашому місті розпочалося о 9-ій годині ранку з вшанування памяті козаків — переможців Куруківської битви, 386-у річницю якої ми відзначаємо в цьому році. З нагоди цієї славетної події, що відбувалась на нашій землі і назавжди ввійшла в історію країни, 24 серпня у Світловодську було відкрито та освячено памятник козакам, загиблим під час Куруківської битви. Українське козацтво завжди було взірцем самовідданості у боротьбі за державний суверенітет, тож відкриття цього па-мятного знаку в день 20-ї річниці проголошення Незалежності нашої країни стало символічним.

Почесне право відкрити памятник було надано міському голові Юрію Котенку та секретарю Світловодської міської ради Зінаїді Климчук. Звертаючись до присутніх із промовою, Зінаїда Миколаївна відзначила особливу роль Куруківської битви у встановленні суверенності нашої держави, нагадала присутнім непростий і тернистий шлях України до самостійності та закликала шанувати історію рідної держави, рідного краю, а також память українських козаків і бути їх гідними нащадками. До речі, на відкритті памятного знаку були присутні представники сучасного українського козацтва — козаки окремого Чорнолісського полку ім. Козака Мамая, від імені яких до присутніх звернувся Отаман Центрального козацького округу, полковник Українського козацтва Віктор Мазуренко.

Зі святом, Світловодськ! Зі святом, Україно!

Зі святом, Світловодськ! Зі святом, Україно!
Зінаїда КЛИМЧУК відзначила особливу роль Куруківської битви у встановленні суверенності нашої держави

Після відкриття та освячення памятника українським козакам, урочиста колонна у складі представників виконавчого комітету Світловодської міської ради, депутатського корпусу, депутатів обласної ради, громадських партій та політичних організацій міста, святковою ходою вирушила центральною вулицею Світловодська до парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, де і відбулись основні урочистості з нагоди свята.

Вітаючи світловодців та гостей міста зі сцени Зеленого театру, міський голова Юрій Котенко зазначив:
"Ми відроджуємо історичні памятки, шануємо своє героїчне минуле і дбаємо про краще майбутнє нашого спільного дому! З нагоди свята бажаю вам здоровя та родинного щастя, добробуту та злагоди, життєвої наснаги та нових звершень задля подальшого розквіту міста і усієї держави!"

Зі святом, Світловодськ! Зі святом, Україно!
З Днем Незалежності світловодців вітає міський голова Юрій КОТЕНКО

Зокрема, подяки, грамоти та почесні грамоти виконавчого комітету Світловодської міської ради були вручені: Ірині Прилепській, Світлані Лободі, Валентині Петровій, Ірині Гончаровій, Сергію Гайдадиму, Дмитру Котенку, Сергію Проценку, Світлані Калітенко, Ірині Темновій, Наталії Дороніній, Любові Жаріковій, Тетяні Кочетковій, Олексію Піценку, Олександру Христенку, Ларисі Максимовій, Володимиру Халинбаджаху.

Зі святом, Світловодськ! Зі святом, Україно!
Лунає гімн України. Гості свята — депутати міської та обласної рад, представники влади, громади.

Кожен із нагороджених отримав окрім грамоти ще й запашний коровай, а також музичні вітання від артистів Світловодська та Власівки, які цього дня подарували всім мешканцям міста свої прекрасні виступи та нові концертні номери. Причому, поруч із вже відомими в місті артистами, перед вибагливою глядацькою аудиторією предстало чимало і молодих талановитих співаків.

Приготували свої подарунки світловодцям з нагоди свята і міські художники, виставка робіт яких була розгорнута на танцювальному майданчику парку культури і відпочинку.

Ввечері свято продовжилось на Бульварному узвозі, де всі охочі могли насолодитись виступами міських артистів, а малеча — ще й взяти участь у розважальній програмі за участю казкових героїв.

Та справжньою родзинкою свята став парад наречених, організований Агенством доброго настрою "ЧП"-Браво (В. Черемісіна, Л. Переверзева). Під захоплені погляди глядачів та звуки вальсу, дівчата (учасниці танцювальних колективів МПК) спустились сходами Бульварного узвозу та виконали гарний танок із квітами, даруючи глядачам незабутні враження. Без сумніву, це надзвичайно гарне і захоплююче видовище не залишило байдужим нікого! І це зрозуміло, адже побачити одразу два десятки красунь у розкішних весільних сукнях вдається, погодьтесь, не кожного дня.

Зі святом, Світловодськ! Зі святом, Україно!
Молодіжний концерт та парад наречених на Бульварному узвозі на честь 20-ї річниці незалежності України.
Переглянути усі 130 фото

А завершилось святкування ювілейної дати молодіжною дискотекою, що відбулась на центральній площі нашого міста.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top