Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Надзвичайні пригоди

1500 жителів Ревівки залишились без газу в результаті ДТП

1500 жителів Ревівки залишились без газу в результаті ДТПМинулі вихідні мешканці Ревівського мікрорайону були змушені провести в умовах відсутності газопостачання. Причиною таких незручностей стала ДТП, в результаті якої було повністю зруйновано газовий шкафний регуляторний пункт та порвано газопровід середнього тиску. Дякувати Богу, обійшлося без людських жертв та катастрофічних наслідків.
Дорожньо-транспортна пригода, що призвела до таких надзвичайних наслідків сталась близько 7 години 20 хвилин вранці 27 серпня, на розі вулиць Новогеоргіївської та Миру. Як повідомив нам начальник Світловодського від-ділення ДАІ Сергій Запорожець, водій автомобіля Опель Астра не впорався з керуванням та допустив наїзд на шкафний регуляторний пункт та газопровід середнього тиску. В результаті зіткнення – регуляторний пункт шкафного типу було повністю зруйновано, а з газопроводу почався виток природного газу.
^ Реклама ^

Важко навіть уявити до яких катастрофічних наслідків могла б привести ця надзвичайна ситуація аби не оперативні дії фахівців. Буквально через 15 хвилин після аварії на місце пригоди прибула аварійна бригада Світловодського УЕГГ, працівники якої змогли швидко зорієнтуватись на місці та вжити усіх необхідних запобіжних заходів, що дозволило контролювати ситуацію. Терміново на місце пригоди прибули і працівники Світловодського відділення ДАІ, і РВ ГУ МНС України Кіровоградській області. Газові засувки оперативно було перекрито, однак ще більше години з газопроводу виходили залишки природного газу, що лишились у газових мережах мікрорайону, тож небезпечну територію було огороджено, адже за словами начальника управління Володимира Шаповала, в разі виникнення пожежі на місці пригоди, висота полум'я сягнула б більше 10 метрів.

1500 жителів Ревівки залишились без газу в результаті ДТПАби відновити у газопроводі середній тиск, слюсарі аварійної бригади УЕГГ працювали до пізнього вечора, а вже наступного дня, 28 серпня, газопостачання було відновлене у приватному секторі мікрорайону. На жаль, підключення багатоквартирних будинків Ревівки зайняло значно більший проміжок часу, адже згідно "Правил безпеки систем газопостачання України", подача газу може бути відновлена лише за умови перевірки кожної квартири на предмет відсутності порушень техніки безпеки. З цією метою, починаючи з понеділка, 29 серпня, працівниками УЕГГ розпочались роботи з перевірки та підключення до газу житлових будинків мікрорайону, для оперативного проведення яких було залучено всі можливі ресурси підприємства, однак, ці роботи просувались вкрай повільно, враховуючи велику кількість виявлених незареєстрованих газових приладів. Так, лише в перший день роботи, під час перевірки 91-ї квартири було відключено 22 незареєстровані так звані, безвитяжні газові колонки, а ще 50 незареєстрованих виявлених газових приладів працівникам газової служби відключити так і не вдалося.

Тим часом, газопостачальники підраховують свої збитки. Наразі, враховуючи той факт, що шкафний регуляторний пункт не підлягає ремонту і його доведеться замінювати на новий, збитки підприємства становлять більше 120 тис. грн. Утримати їх УЕГГ сподівається з винуватця ДТП, тож керівництво управління має намір звернутись до суду.

Коли матеріал вже готувався до друку, нам стало відомо, що до газу підключено вже 804 абоненти, при цьому відключено 127 незареєстрованих газових приладів.

Олена ЄРУНОВА

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top