Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Влада захищатиме інтереси підприємців

Заступник міського голови з комунальних питань Людмила ГетманецьЗаступник міського голови з комунальних питань Людмила ГетманецьВ газеті "Світловодськ вечірній" №56-57 від 21 липня 2011 року було надруковано матеріал "Ринок "Світанок": звернення до народного депутата — остання надія?", в якій йшлося про проблеми, що є на ринку, та обіцянки щодо їх вирішення.
Пройшов майже місяць. Чи зрушилась ситуація з місця? Чи вдалося вирішити питання щодо повернення зниклого кіоску? Чи підготовані договори з підприємцями, які торгують на ринку? З цими та іншими питаннями ми звернулись до заступника міського голови з комунальних питань Людмили Гетманець.
^ Реклама ^

— Дійсно, сьогодні проблем на ринку — ціла низка, і найбільш гостро стоїть питання його реконструкції. Ще у 2008 році виконавчим комітетом Світловодської міської ради було прийнято рішення про надання дозволу ГО "Надія" на розроблення проектно-кошторисної документації на реконструкцію ринку. І сьогодні, коли ця проектно-кошторисна документація виготовлена, до нас звертаються члени цієї організації з вимогами надати їм землю для будівництва. Водночас, до міської влади надійшло звернення за підписом майже сотні підприємців ринку "Світанок", які не мають коштів на проведення реконструкції. Отже, питання це непросте і потребує детального вивчення, тому міською виконавчою владою було створено комісію, яку я очолюю і яка займається його детальним вивченням.

— Тож, що Ви можете сказати з цього приводу?

— По-перше, ринок "Світанок" взагалі не має статусу ринку — по документах це лише торгові ряди і отримати законний статус він не має можливості, враховуючи близьке розташування з житловими будинками та медичними закладами, а відповідно і відсутність дозволів СЕС. А головне — на сьогоднішній день ці торгові ряди знаходяться на землі КП "Комбінат комунальних послуг", яке має акт постійного користування на цю землю. Причому, вона є не просто вільною земельною ділянкою, а забудованою територією — заасфальтованою, з розміщеними на ній торговими рядами, огорожею та розташованими під нею міськими комунікаціями. Ситуація ускладнюється тим, що на зазначеній території проходять мережі УЕГГ, РЕМ ВАТ "Кіровоградобленерго" та магістралі СП ТОВ "Світловодськпобут", які забезпечують теплом весь мікрорайон, а в документації, наданій на розгляд комісії ГО "Надія", не вказано навіть відстань від цих мереж до тих металевих конструкцій, які, згідно проекту реконструкції, мають бути побудовані на вході до ринку — це дві металеві вежі висотою 9 і 12 метрів. До того ж, ми не отримали від ГО "Надія" документів про згоду на реконструкцію самих підприємців, які торгують на "Світанку" та обрахування видатків на проведення переобладнання.

Міська влада хвилюється за тих людей, які не можуть взяти участь у реконструкції, адже для них торгівля на ринку — єдине джерело прибутку, тож, з метою їх захисту було прийнято рішення про укладання договору з кожним підприємцем на розміщення торгових місць на території КП "ККП". Такі угоди вже підготовані, вони узгоджені з юристом і будуть довготривалими, а головне, до них буде додано схему розміщення торгових місць, затверджену міським головою, з чітким визначенням торгового місця кожного, з ким буде укладено договір. Це буде своєрідною гарантією того, що в майбутньому права торговців буде захищено і без їх особистої згоди їх торгові місця не буде перенесено, як це сталось нещодавно з кіоском "Кури гриль".

— До речі, як щодо зникнення кіоску "Кури гриль" — питання вдалося врегулювати?

— Всі ми стали свідками того, що попередній керівник дільниці з обслуговування торгівлі міського КП "ККП" самовільно перемістив цю малу архітектурну форму та встановив на її місці новий термінал. Розпорядженням міського голови його було двічі зобов'язано усунути ці порушення, але він його не виконав, за що отримав догану і був звільнений. Зараз вирішується питання в судовому порядку про видалення самовільно встановленого терміналу та повернення кіоску на місце.

— Та чи буде проведено таки реконструкцію території?

— Звичайно, це місце торгівлі повинно мати цивілізований вигляд, тим більше, що розташоване воно на центральній вулиці, біля Обеліску Слави. Тому в цьому році за рахунок КП "ККП" було реставровано металеві ворота, а овочеві ряди — закрито однаковими металевими листами. Тобто, покращення є, але питання дійсно треба вирішувати. Якщо ГО "Надія" надасть усі необхідні документи — а це згода підприємців на реконструкцію з обрахуваннням вартості проведення, узгодження перенесення мереж електро-, газо-, теплопостачання та розташування металевих конструкцій — переобладнання буде проходити, але, знову ж таки, з урахуванням інтересів усіх працюючих тут підприємців.

На завершення нашої розмови Людмила Миколаївна зазначила:
"Влада дуже занепокоєна цим питанням, адже вирішується доля сотень людей, які заробляють собі торгівлею на шматок хліба."

Олена ЄРУНОВА
Фото із архіву Богдана Дроздова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top