Четвер, 18 квітня 2024
Освіта

День знань святкуватимуть 1 вересня!

День знань святкуватимуть 1 вересня!Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 р. №686-р "Про деякі питання завершення 2011/2012 навчального року у зв’язку з проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу" визначено, що заняття в усіх навчальних закладах будуть завершені до 25 травня.
Коли розпочнуться навчальні заняття у школах? Як буде здійснюватися навчальний процес, державна підсумкова атестація? Чи будуть канікули? Ці питання хвилюють більшість батьків наших учнів, особливо майбутніх випускників.


Хочемо Вас заспокоїти. Ніяких радикальних змін не відбуватиметься.

2011/2012 навчальний рік розпочнеться у "День знань" 1 вересня. Протягом навчального року зберігатимуться канікули. Їх тривалість, як і раніше, буде не меншою ніж 30 календарних днів.

Не відчують змін учні 1-8 та 10 класів. Різниця між попередніми роками для них полягатиме лише в тому, що навчальні екскурсії та навчальна практика проводитимуться протягом року.

Державна підсумкова атестація для учнів 9-х класів пройде з 15 по 30 травня, для випускників 11-х класів — з 4 по 11 травня 2012 року. Навчальні заняття для них завершаться відповідно 14 та 3 травня.

Після проведення державної підсумкової атестації для учнів 11-х класів пропонується провести "Свято завершення навчального року". Документи про загальну середню освіту випускники 11-х класів отримають 12-13 травня, а 9-х класів — 31 травня — 1 червня 2012 року.

Зовнішнє незалежне оцінювання у наступному році планується провести трохи раніше — з 14 травня по 7 червня.

Чи встигнуть наші випускники засвоїти програмний матеріал, адже вони закінчують навчання на 10-14 днів раніше? Встигнуть. Міністерство відповідними листами щодо вивчення навчальних предметів врегулювало цю ситуацію. Наші випускники отримають у повному обсязі необхідні знання, які відповідатимуть програмним вимогам.

Відділ взаємодії з засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top