П’ятниця, 19 квітня 2024
Економіка

Втрати урожаю зернових внаслідок дощів в середньому по області склали 5-15%

Втрати урожаю зернових внаслідок дощів в середньому по області склали 5-15%Про хід жнивної кампанії в області та перспективи урожаю нинішнього року розповіла під час прес-конференції начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Світлана Горбенко.
Вона повідомила, що програмою соціально-економічного розвитку області на 2011 рік передбачено збір 2,5 мільйонів тон зерна. Цього року під посіви зернових культур відведено більше 860 тисяч гектарів посівних площ.


Станом на 12 липня аграрії області обробили 19% площ, засіяних ранніми зерновими культурами, 10% площ озимої пшениці. Окремі господарства почали збирання гороху, ярого ячменю та озимого ріпаку.

Світлана Горбенко зауважила, що нарощуванню темпів збирання ранніх ярих зернових та ріпаку цього року завадили інтенсивні опади на всій території області. Сьогодні, з настанням сприятливих погодних умов, темпи збиральної кампанії набирають обертів, і за розрахунками, збір цих культур буде завершено за 2 тижні.

Відповідаючи на питання журналістів, Світлана Горбенко повідомила, що значні опади у першій половині липня несуттєво змінили прогнози урожаю в цілому по області. І хоча окремі сільські господарства Кіровоградщини зазнали суттєвих втрат, в середньому по області ці втрати не перевищують 10-15 %. За попередніми даними, з урахуванням урожайності з площ ранніх зернових і зернобобових культур, виробництво пшениці, ячменю, вівса, гороху буде забезпечено в межах прогнозованих обсягів, а за сприятливих погодних умов, обсяг збору окремих культур значно перевищуватиме планові показники.

За інформацією офіційного сайту КОДА

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top