Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Декілька запитань до міського голови

Світловодський міський голова Юрій КотенкоСвітловодський міський голова Юрій Котенко5 липня Світловодський міський голова Юрій Котенко провів зустріч із представниками мас-медіа міста, під час якої було піднято чимало актуальних питань сьогодення Світловодська.
Зокрема, черговий раз мова йшла про ремонт доріг, озеленення міста, будівництво торгово-розважального центру тощо. Та в першу чергу Юрій Миколайович зупинився на візиті до Світловодська минулої пятниці першого заступника голови обласної ради Олександра Шаталова.
^ Реклама ^

Галузь культури скорочення не зазнає
Я, разом із депутатами обласної ради Іваном Мароном, Сергієм Яременком, Миколою Корецьким, супроводжував Олександра Сергійовича протягом всієї робочої поїздки по місту. Ми оглянули стан закладів культури, поспілкувалися із колективами та батьками вихованців шкіл творчого спрямування.

Сьогодні я хочу запевнити всіх світловодців, що галузь культури скорочення не зазнає і ліквідовувати культосвітні заклади ніхто не збирається. Проте нам доведеться винайти певну суму коштів на утримання галузі (зокрема, на заробітну плату для працівників та оплату енергоносіїв), аби завершити цей бюджетний рік без втрат.

Щоправда, ми дійшли спільного висновку, що нам доведеться піти принаймні на один не популярний крок обєднати під одним дахом школу мистецтв та художню школу.

Я розумію, що кожній із шкіл є чим пишатися, адже за багато років своєї роботи вони випустили у доросле життя чимало талановитої світловодської молоді. Та справа в тому, що художня школа має площу, яка набагато перевищує потреби вихованців закладу. Крім того, зазначена двоповерхова будівля знаходиться у дуже занедбаному стані (зруйнований дах, обшарпані стіни тощо) і давно не відповідає жодним нормам. Для того, щоб відремонтувати це приміщення, треба витратити величезні кошти, яких, на жаль, сьогодні у міському бюджеті не має.

Школа повинна існувати і надалі, розвивати у маленьких світловодців творчі здібності, але в новому приміщенні, яке відповідає нормативним вимогам. Сподіваюся, що депутати підтримають цю ініціативу на наступній сесії.

Щодо музичної школи селища Власівка, то варто зазначити, що там ціла низка проблем: педагогічний колектив не атестований майже повним складом, давно не підвищували свою кваліфікацію, школа не має акредитації.

Крім того, будівля також потребує ремонту. Але ми не будемо робити поспішних висновків і дамо шанс колективу закладу виправити всі недоліки і почати роботу на належному рівні. Особистий контроль за цим процесом доручено начальнику управління культури Надії Клокар.

Підсумовуючи тему галузі культури Юрій Котенко зазначив, що спільними зусиллями обласної та міської адміністрацій проблему з фінансуванням буде вирішено.

Дороги одночасно робитимуть три бригади
Стосовно доріг, варто визнати, що мали місце певні упущення і з нашого боку. Через певну невідповідність наявної документації учасників конкурсу на виконання робіт, довелося відкласти процедуру проведення тендеру по дорогам. Але на сьогодні всі помилки виправлено.

Роботи по бульвару Карла Маркса вже розпочато та втрутилися негативні погодні умови і довелося зробити коротку паузу. Та все ж, я думаю, до кінця липня цю ділянку буде завершено. Крім того, роботу з ремонту дорожнього покриття розпочало і наше РайДУ, яке має 1141 тис.грн. для проведення ямкового ремонту по декільком вулицям міста. Також вже сьогодні завозить свою техніку Кіровоградське будівельне управління, яке приступить до ремонтних робіт, як тільки дозволять погодні умови. Отже, одночасно по місту працюватимуть три організації і результат ми відчуємо протягом липня-серпня.

Варто зазначити, що вже існує попередня домовленість щодо капітального ремонту вулиці Богдана Хмельницького, яку ми визначили однією з основних міських транспортних доріг. Також відновлено домовленості стосовно ремонту Набережної за допомогою "Укргідроенерго", з приводу чого нещодавно зустрічалися депутат Верховної Ради України Олександр Єдін та директор ГЕС Станіслав Кудлай.

Ми опрацювали кожну ділянку доріг по всьому місту і загальна сума, яка необхідна для проведення ремонтних робіт становить близько 40 млн. Звичайно, на жаль, таких коштів ми в цьому році не отримаємо, але в будь-якому разі зробимо все можливе, аби відремонтувати максимальну кількість доріг по місту.

Озеленення, освітлення та будівництво
Розмова торкнулася і теми озеленення. Міський голова запевнив, що роботи в цьому напрямку триватимуть і надалі, а користуючись нагодою висловив вдячність за добросовісне виконання робіт на адресу працівників від Центру зайнятості, які кожного дня оздоблюють клумби та зелені насадження по місту.

Також Юрій Котенко зазначив, що тривають роботи з освітлення вулиць міста. Було озвучено цілий перелік вулиць Табурищанського мікрорайону та Нового міста, де вже функціонують ліхтарі. Вже сьогодні закуплені і будуть встановлені до кінця місяця нові освітлювальні пристрої по вул. Підлісній, Котовського та Новій. До кінця цього року міський голова обіцяє забезпечити вуличним освітленням 80% міста.

Стосовно будівництва фірмою "АйЕрЕс" по вул. 9-го Січня та Павлова, очільник міської ради запевнив, що всі питання вирішено і роботи в першому випадку в розпалі, в другому розпочнуться найближчим часом. А от по ТРЦ є затримка, зокрема через зелені насадження, які доведеться знищити в ході будівництва. Як тільки буде врегульовано це питання, роботи розпочнуться.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top