Вівторок, 23 квітня 2024
Економіка

Звіт начальника управління Пенсійного фонду України в м.Світловодськ

Начальник Пенсійного фонду України у м.Світловодську Марія КороткаНачальник Пенсійного фонду України у м.Світловодську Марія КороткаЗвіт начальника управління Пенсійного фонду України в м.Світловодськ Короткої Марії Григорівни про роботу управління за І півріччя 2011 року.
Робота управління Фонду в місті була спрямована на реалізацію завдань, визначених законами України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування", актами Президента України і дорученнями Кабінету Міністрів України, Пенсійного фонду України, плану роботи управління щодо подальшого поліпшення пенсійного забезпечення громадян, а також на виконання доведених завдань по надходженню власних коштів до бюджету Фонду, стале та своєчасне фінансування виплат пенсій та грошової допомоги.


Станом на 01.07.2011р. в управлінні перебуває на обліку 16825 одержувачів пенсій. Місячна потреба в коштах в поточному році склала близько 21,1 млн. грн. Зростання потреби на виплату пенсій на 9,4 млн. грн. (8,1%) проти відповідного періоду минулого року виникло через проведення масових перерахунків пенсій у зв’язку з підвищенням розміру прожиткового мінімуму, прийнятими урядовими рішеннями про перерахунки пенсій та здійснених перерахунків пенсій відповідно до судових рішень. Середній розмір пенсійної виплати становить 1251,0 грн., що на 100,78 грн. (8,76%) більше проти відповідного періоду минулого року.

Через банківські установи, уповноважені на здійснення пенсійних виплат, було забезпечено виплати 7932 пенсіонерів, економія коштів становила 550,2 тис. грн.

Забезпечено підготовку та направлення до головного управління 4 матеріалів на засідання Комісії з питань підтвердження стажу роботи, що дає право на призначення пенсій на пільгових умовах або за вислугу років. У 3 випадках стаж підтверджено.

Забезпечено підготовку документів 3 осіб, які мають особливі заслуги перед Україною, для розгляду Комісією з встановлення пенсій за особливі заслуги при обласній державній адміністрації відповідно до Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”.

В І півріччі 2011 року в порівнянні до відповідного минулого періоду темпи росту власних надходжень становили 127,76%. Планові показники виконано на 104,5%. Забезпеченість власними коштами до видатків на виплату пенсій становить 38,3%.

Відповідно до прийнятого Закону України від 08.07.2010 № 2461 "Про внесення змін до законів України "Про державний бюджет України на 2010 рік" та "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" до сплати страхових внесків залучено 1682 суб'єкти підприємницької діяльності — фізичних осіб, що обрали спрощену систему оподаткування. До Фонду надійшло 3,4 млн. гривень.

Проведено роботу по стягненню боргу за 2010 рік по вимогах Фонду до фізичних осіб — підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. За 1 півріччя 2011 завершено і фактично виконано 59 виконавчих документів на суму 43,2 тис. грн.

На постійній основі проводиться моніторинг рівня заробітної плати. У разі, коли виявлено факти не обґрунтованого зменшення доходів та заробітної плати інформація направляється на адресу міського голови, контролюючим та правоохоронним органам. В звітному періоді надіслано 30 звернень щодо 48 порушень в оплаті праці. За підсумками спільної роботи 16 матеріалів надіслано до правоохоронних органів.

Продовжено роботу по здійсненню спільних заходів з Територіальною державною інспекцією праці та ОДПІ контрольних заходів, спрямованих на додержання трудових прав працівників, легалізацію заробітної плати та забезпечення пенсійних прав застрахованих осіб. Протягом звітного періоду здійснено 26 спільних виїздів, перевірено 26 робочих місць, залучено до сплати — 18 осіб, залучено додаткових коштів 7,3 тис. грн.

Не зважаючи на організаційну, адміністративну та роз'яснювальну роботу управління з боржниками зросла заборгованість із сплати єдиного соціального внеску. Станом на 01.07.2011р. борг до бюджету Фонду становить 1080,1 тис. грн., з них 137,2 тис. грн. (12,7%) — дієвий (найбільші — Пансіонат "Славутич", ТДВ "Об’єднання Дніпроенергобудпром", ТОВ Нафтосервіскомплект СВ).

Залишаються несплаченими 6,3 млн. грн. страхових внесків, з яких 6,1 млн. грн. за підприємствами у процедурах банкрутства та 0,1 млн. грн. — щодо яких зупинено заходи стягнення (переважно борги у підприємств житлово-комунальної сфери).

Проведено 51 перевірку суб’єктів підприємницької діяльності щодо своєчасності та повноти сплати страхових внесків, єдиного соціального внеску. В результаті виявлено 26 порушень, донараховано внесків на суму 13,4 тис. грн., застосовано фінансових санкцій — 37,1 тис. грн. Відшкодовано 100% донарахованих внесків.

Планові завдання з надходження збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій за І півріччя виконано на 112,5 %. Проведено 12 перевірок правильності та повноти сплати додаткових зборів, за результатами виявлено 4 порушення, накладено штрафних санкцій та пені на суму 527,24 грн., кошти відшкодовано в повному обсязі.

Притягнуто до адміністративної відповідальності 24 посадових осіб за порушення в сфері пенсійного законодавства.

Залучено 269 страхувальників до подання звітів в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису.

Протягом І півріччя в місті тривало обговорення внесених пропозицій щодо реформування пенсійної системи. Наказом управління визначено осіб, відповідальних за проведення роз'яснювальної роботи. Інформаційні матеріали розміщено на сайті міста, ЖЕКах, інших комунальних установах. Відбулися брифінги з журналістами радіо та телебачення, матеріали висвітлені в друкованих ЗМІ, проводились зустрічі керівників та спеціалістів управління Фонду в місті із трудовими колективами підприємств, організацій, закладів (215 зустрічей, присутні 3448 чол.); за місцем проживання (133 зустрічей, присутні 1097 чол.). За І півріччя 2011 року у пресі оприлюднені 10 інформаційно-роз'яснювальні матеріали, присвячені питанням чинного законодавства та роботі управління Пенсійного фонду в місті, 5 — на радіо та 36 ефірних трансляцій на ТРК "Веселка".

На виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні "На шляху доброчесності" та антикорупційної політики в управлінні Пенсійного фонду України в місті затверджено заходи щодо її реалізації. Теми з питань антикорупційного законодавства були включені до програм професійно — економічних навчань для працівників управління.

В управлінні розглянуто 150 звернень громадян, що на 15 % більше, ніж у попередньому році.

Роботу управління і надалі буде спрямовано на виконання доручень Президента, уряду, наказів та вимог Пенсійного фонду України.

Начальник управління Пенсійного фонду України в м.Світловодськ
Коротка М.Г.

Фото Богдана Дроздова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top