Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Ми не будемо економити на дітях!

Надія Клокар, Юрій Котенко, Олександр Шаталов.Надія Клокар, Юрій Котенко, Олександр Шаталов.1 липня Світловодськ з робочим візитом відвідав перший заступник голови обласної ради Олександр Шаталов. Приводом приїзду посадовця стало звернення до губернатора батьків вихованців світловодських мистецьких закладів, що опинились під загрозою закриття.
За словами начальника управління культури Надії Клокар, яка особисто зверталась по допомогу до обласного керівництва, причиною подібної ситуації стала нестача коштів на утримання закладів галузі.
^ Реклама ^

"Виділеного на початку року з міського бюджету фінансування, — зазначила Надія Іванівна, — вистачало, фактично, на вісім місяців. Шляхом заходів з оптимізації мережі, проведених управлінням культури з метою економії коштів, нам вдалося винайти гроші ще на один місяць, однак, дефіцит лишився."
Тож, враховуючи відсутність коштів на забезпечення фінансування закладів культури щонайменше на три місяці, і було прийнято нечуване досі рішення про звільнення всіх працівників шкіл естетичного спрямування: Світловодської ДМШ №1, Власівської музичної школи, художньої школи та ДШМ. Звісно, подібне рішення не могло не викликати бурхливу реакцію і з боку самих працівників мистецьких закладів, і з боку батьків вихованців шкіл.
"Було звернення громадян, тож губернатор доручив мені особисто розібратись в ситуації," — зазначив перший заступник голови обласної ради.
Виконуючи доручення Сергія Ларіна, Олександр Шаталов побував в усіх школах естетичного виховання, розташованих у Світловодську та на Власівці, де зустрівся і з їх керівництвом, і з батьками вихованців шкіл, дізнався про їх чисельні досягнення та здобутки. Приємно вражений побаченим та почутим, посадовець заявив:
"Економити на дітях ми не дозволимо. Забезпечення естетичного виховання дітей — пріоритетне для обласного керівництва, і такі заклади повинні бути. А завдання для нас, чиновників, — знайти кошти для їх фінансування, як з міського, так і з обласного бюджетів."
Звертаючись до стурбованих батьків, Олександр Шаталов заспокоїв їх, що школи естетичного спрямування ані у Світловодську, ані на Власівці закриватись не будуть:
"Напевне, доведеться реорганізувати лише художню школу, враховуючи те, що в школі мистецтв є достатньо приміщень, аби всі бажаючі діти могли навчатись малювати. Інші школи будуть працювати, як і раніше".

Ми не будемо економити на дітях!У поїздці Олександра Шаталова супроводжували світловодський міський голова Юрій Котенко, депутати обласної ради Іван Марон, Сергій Яременко та Микола Корецький, начальник управління культури Надія Клокар, міські та обласні журналісти.

Олена ЄРУНОВА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top