Вівторок, 23 квітня 2024
Влада

Сергій Ларін — рік губернаторства за три години в прямому ефірі

Сергій Ларін — рік губернаторства за три години в прямому ефірі8 квітня з нагоди річниці свого перебування на посаді голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Ларін взяв участь у прямому ефірі Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії, під час якого жителі області мали змогу поставити своє питання очільнику Кіровоградщини.
У рамках проекту "50 запитань Ларіну" за тиждень надійшло більше 300 дзвінків на "Гарячу лінію голови облдержадміністрації" і близько 100 під час ефіру. Свої питання жителі області лишали й на Інтернет-сайті "Новини Кіровоградщини", а ще майже 1800 — зібрали волонтери на площах Кіровограда. У студії, разом із Сергієм Ларіним були присутні журналісти провідних мас-медіа обласного центру, які також ставили свої запитання керівникові області. Такий формат спілкування голови облдержадміністрації з жителями області та журналістами було реалізовано вперше.


На початку прямого ефіру Сергій Ларін заявив:
"Я спеціально відмовився від класичної прес-конференції, під час якої питання ставлять лише журналісти, і спеціально визначив такий формат, щоб питання могли поставити прості люди. Я готовий на них відповісти". І додав: "Моя задача на посаді губернатора — і це те, про що говорив Президент — бути обличчям до людей. Я прийшов сюди, щоб виконувати завдання Президента. І я дійсно хочу знати, що відбувається в області, і впливати на ці процеси. Я хочу знати, де недопрацьовують чиновники на місцях. Телефонуйте на "Гарячу лінію", контролюйте. Ми готові не просто слухати, а чути кожну людину. І якщо є проблеми, які накопичувалися роками, а ми їх не можемо вирішити в один момент, то ми повинні сказати вам, коли вирішимо".

Сергій Ларін підкреслив, що не жалкує, що став головою Кіровоградської облдержадміністрації, але оцінюючи рік своєї роботи, як очільника області, не заперечував що не все вдалося здійснити із того, що він запланував.

— Я завжди до себе і до своїх підлеглих ставлю високі вимоги. І в житті я не звик зупинятися на півшляху. У мене ще багато роботи, і я буду рухатися вперед, — підкреслив Сергій Ларін, — щоб люди дійсно стали жити краще.


Питання підняття середньої заробітної плати, чи не найболючіше для кожного жителя області, Сергій Ларін прокоментував таким чином:
"Неможливо сьогодні прожити на 1200 гривень молодій сім'ї з дитиною, і пенсіонеру неможливо прожити на 900 гривень пенсії. У нас в області за минулий рік середня заробітна плата зросла на 300 гривень. Цього року ми ставимо завдання, щоб середня заробітна плата була більше двох тисяч гривень. Вирішення цього питання — це завдання не лише одного губернатора чи Президента. Це завдання для влади усієї країни, адже підвищення зарплат і пенсій — це величезні кошти і звідки їм братися, якщо немає чесного і прозорого ведення господарства, якщо мільйони гривень — "в тіні". Звідки братимуться податки і яку пенсію потім одержать ці "тіньовики"?

Вихід із ситуації Сергій Ларін вбачає, за його словами, у виведенні заробітної плати по області "із тіні", у збільшенні орендної плати за землю та нерухомість — саме такі кроки дозволять збільшити надходження до обласного бюджету — переконаний голова облдержадміністрації.

Коментуючи питання стосовно зростання цін, Сергій Ларін нагадав кроки обласної влади щодо врегулювання даної ситуації. Це, зокрема, запровадження проекту "Купуй кіровоградське", підписання Меморандуму порозуміння між облдержадміністрацією і торговельними мережами та аптеками. Сергій Ларін звернув увагу на те, що на недобросовісних виконавців Меморандуму влада знайде важелі впливу. Згадав він і про відкриття низки "соціальних магазинів" та соціальних відділів у різних куточках області, але, як зауважив Сергій Ларін, цей рух лише набирає обертів. І чи не найголовнішим кроком можна вважати створену і вже затверджену депутатами обласної ради програму економічно-соціального розвитку області "Центральний регіон-2015", головна мета якої — створення нових робочих місць. При цьому Сергій Ларін зауважив, що він постійно наголошує для голів райдержадміністрацій, що саме ця складова програми має бути завданням для виконання номер один.
— Мені піар не потрібен — мені Президент поставив конкретні завдання, коли довірив управління областю. Тому ми намагаємося робити ті кроки, які зрушать економіку, наповнять бюджет, — підсумував Сергій Ларін.


Офіційний сайт КОДА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top