Вівторок, 23 квітня 2024
Надзвичайні пригоди

За два тижні у Світловодську та районі від вогню загинули четверо людей (+ відео)

За два тижні у Світловодську та районі від вогню загинули четверо людей (+ відео)Статистика сумна. Троє з них були віком старші 85-ти років, одному на момент смерті було 66...
Як повідомляла газета раніше, 15-го лютого вогонь забрав життя 89-річної мешканки Глинська. Орієнтовна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення: ліжко загиблої стояло впритул до печі.


22 лютого о 11:50 надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с.Велика Андрусівка. Після приборкання вогню на місці пожежі виявлено тіло 88-річної господарки. Причина пожежі – та сама! Як повідомили її родичі, бабуся проживала одна, часто сушила білизну над плитою і на їхні зауваження не робити цього лише ображалася. Можливо, це і спричинило такі трагічні наслідки.

25 лютого вночі рятувальникам повідомили про пожежу житлового будинку в Золотарівці. Після приборкання вогню було знайдено тіло 86-річного господаря, який, за попередніми даними, у ліжку палив.

Наступного дня, ближче до півночі, надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на 2-му поверсі 9-ти поверхового житлового будинку по вулиці 8-го Березня, 22. На місці пожежі виявлено тіло 67-річного господаря. Орієнтовна причина пожежі – необережне поводження з вогнем під час паління в ліжку.


Аматорське відео
Увага! Нецензурна лайка!
вул.8 Березня, 22. 26 лютого 2011.

У зв’язку з ситуацією Ярослав Любецький, начальник Світловодського РВ УМНС, звертаючись до мешканців міста та району, сказав:
– Люди часто взимку зігріваються за допомогою електронагрівальних приладів, нерідко саморобних, а також затоплюють груби і печі. Проблема пожежної безпеки о цій порі набуває особливої гостроти. Звертаюсь до вас з переконливим проханням не забувати правила пожежної безпеки в побуті: електрообігрівачі варто купувати лише у магазинах, де є відповідні сертифікати якості на товар. Димоходи необхідно постійно утримувати справними, своєчасно очищати їх від сажі та ремонтувати. Печі, що топляться, в жодному разі не залишати без нагляду. Легкозаймисті речовини віднесіть подалі від печі.

Будьте обачними і з використанням побутового газу: не сушіть білизну над плитами і у жодному разі не обігрівайте приміщення побутовими газовими приладами! Пам'ятайте, що така "самодіяльність" може призвести до сумних наслідків.

Дуже часто пожежі виникають через курців. Щоб уникнути лиха, розставте в усіх кімнатах попільнички в достатній кількості. Вони мають бути місткими та призначатися тільки для недопалків. Перед тим, як витрусити попільничку у відро для сміття, переконайтеся, що в ній немає тліючих недопалків. Ніколи не паліть у ліжку!

Якщо ви будете дотримуватись цих норм і правил, кількість пожеж та надзвичайних ситуацій значно зменшиться, а відтак зменшиться кількість безглуздих жертв і втрат. Хотілося б вірити: більшість громадян з повагою ставитимуться як до власного життя і майна, так і до своїх сусідів.

Пам'ятайте самі та вчіть своїх дітей: дотримання правил пожежної безпеки – запорука збереження вашого життя та майна!

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top