П’ятниця, 19 квітня 2024
Корисна інформація

Звіт начальника управління Пенсійного фонду України в м.Світловодськ Короткої Марії Григорівни про роботу управління за 2010 рік

Начальник Пенсійного фонду України у м.Світловодську Марія КороткаНачальник Пенсійного фонду України у м.Світловодську Марія КороткаРобота управління Фонду в місті була спрямована на реалізацію завдань, визначених законами України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", "Про Державну програму економічного і соціального розвитку України на 2010 рік", "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування", актами Президента України і дорученнями Кабінету Міністрів України щодо подальшого поліпшення пенсійного забезпечення громадян, а також на виконання доведених завдань по надходженню власних коштів до бюджету Фонду, стале та своєчасне фінансування виплат пенсій та грошової допомоги.


Забезпечено виплату пенсій та грошової допомоги з урахуванням їх підвищення 16,7 тис. пенсіонерів. Загальний обсяг видатків на пенсійні виплати перевищив видатки 2009 року на 44,1 млн. грн. (22,9%).

Через банківські установи, уповноважені на здійснення пенсійних виплат, було забезпечено виплати 7,7 тис. пенсіонерів, економія коштів становила 975,2 тис. грн.

З метою підвищення рівня пенсійного забезпечення проведено перерахунки пенсій 15490 пенсіонерам відповідно до зростання розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб; у зв'язку із зростанням середньої заробітної плати в Україні підвищено розміри пенсій з 1 березня 1527 пенсіонерів; відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.07.2010 №656 "Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій" з 1 серпня збільшено розмір пенсії 283 особам. Проведено перерахунки пенсій з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення/попереднього перерахунку пенсії 642 особам, встановлено 27 пенсій у відповідності до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною".

Управлінням Пенсійного фонду України в місті призначено 900 пенсій, що на 13 більше, ніж за минулий рік. Проведені перерахунки сприяли збільшенню розміру пенсійної виплати на 22,1 %, яка станом на 1 січня 2011 року складає 1181,8 грн.

В 2010 році в порівнянні до відповідного минулого періоду темпи росту власних надходжень становили 119,2%. Планові показники виконано на 99,9%. Цьому сприяло збільшення порівняно з 2009 роком фонду оплати праці на 13 %. Забезпеченість власними коштами до видатків на виплату пенсій становить 35,2%.

Відповідно до прийнятого Закону України від 08.07.2010 № 2461 "Про внесення змін до законів України "Про державний бюджет України на 2010 рік" та "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" до сплати страхових внесків залучено 1903 суб'єктів підприємницької діяльності - фізичних осіб, до Фонду надійшло 1,8 млн. гривень.

Посилено контроль за сплатою страхових внесків та погашенням заборгованості. Відносно суб'єктів господарювання, які порушують трудові права працівників, нараховують їм заробітну плату в мінімальних розмірах, до органів місцевої виконавчої влади направлено 12 матеріалів та повідомлень, Державній інспекції з питань праці – 24, правоохоронним органам – 48, податковій інспекції – 24, соціальним партнерам – 46. Результатом проведених спільно з контролюючими та правоохоронними органами заходів стало залучення до сплати страхових внесків 23 найманих працівників.

Не зважаючи на організаційну, адміністративну та роз'яснювальну роботу управління з боржниками зросла заборгованість зі страхових внесків на 84,3%, завдання Уряду щодо її скорочення на 50% не виконано.

Залишаються несплаченими 6,6 млн. грн. страхових внесків, з яких 6,3 млн. грн. за підприємствами у процедурах банкрутства та 0,3 млн. грн. - щодо яких зупинено заходи стягнення (переважно борги у підприємств житлово-комунальної сфери).

У звітному році здійснено підготовчі заходи до запровадження Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Проведено навчання для платників із залученням представників фондів соціального страхування, профспілок та роботодавців, в яких взяло участь 305 юридичних та 1012 фізичних осіб. Робота в цьому напрямку проводитиметься і в 2011 році.

Впроваджено в експлуатацію програмне забезпечення по веденню Державного реєстру страхувальників та застрахованих осіб по обліку єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, інформаційного обміну з фондом соціального страхування. 214 страхувальників залучено до подання звітів в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису.

В місті триває обговорення внесених пропозицій щодо реформування пенсійної системи. Наказом управління визначено осіб, відповідальних за проведення роз'яснювальної роботи. Інформаційні матеріали розміщено на сайті міста, ЖЕКах, інших комунальних установах. Відбулися брифінги з журналістами радіо та телебачення, матеріали висвітлені в друкованих ЗМІ, розпочалися зустрічі в трудових колективах.

За 2010 рік у пресі оприлюднені 34 інформаційно-роз'яснювальні матеріали, присвячені питанням чинного законодавства та роботі управління Пенсійного фонду в місті, 5 – на радіо та 1094 ефірних трансляцій на ТРК «Веселка».

У 2010 році укомплектованість кадрами в управлінні Фонду в місті становила 100% штатної чисельності. Плинність кадрів складає 23,8%.

На виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні "На шляху доброчесності" та антикорупційної політики в управлінні Пенсійного фонду України в місті затверджено заходи щодо її реалізації. Теми з питань антикорупційного законодавства були включені до програм професійно - економічних навчань для працівників управління.

В управлінні розглянуто 201 звернення громадян, що на 30,5 % більше, ніж у попередньому році.

Роботу управління і надалі буде спрямовано на виконання доручень Президента, уряду, наказів та вимог Пенсійного фонду України.

Начальник управління Пенсійного фонду України в м.Світловодськ
Коротка М.Г.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top