Вівторок, 23 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Епідситуація з грипу та ГРВІ

Епідситуація з грипу та ГРВІСьогодні в центральних мас-медіа лунає тривожна інформація про розповсюдження грипу та ГРВІ. А що ж у Світловодську? Чи не загрожує нам спалах сезонних хвороб? На ці запитання на сторінках нашого видання відповідає завепідвідділом Світловодської райСЕС Радмила Перепеляк:
— Медпрацівниками райСЕС постійно проводиться моніторинг захворюваності населення на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, посилений державний санепіднагляд за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів на підприємствах, установах та організаціях.
^ Реклама ^

За даними щотижневого моніторингу, епідемічна ситуація з грипу та інших гострих респіраторних захворювань на території міста стабілізується. Показники захворюваності на грип та ГРВІ станом на 9 лютого становлять по місту 53,2 на 10 тисяч населення (при рівні епідпорогу — 76,06), що на рівні аналогічного періоду минулого року. За тиждень з 2 по 8 лютого в місті зареєстровано: хворих на ГРВІ 294 осіб (в т.ч. грипу — 3 випадки), більшість з них діти (73,0%, з них шкільного віку — 50,0%). Пандемічного грипу не зафіксовано. Летальних випадків від захворювання грипом та ГРВІ не зареєстровано.

— Що Ви порадите нашим читачам, аби уникнути захворювання?

— Загально відомо, що захворювання грипом вкрай небезпечне своїми ускладненнями, тому виникнення цієї хвороби краще попередити. Слід відмітити, що в запобіганні ускладнення епідобстановки по грипу важливу роль відіграють протиепідемічні заходи. Мова йде про забезпечення дотримання теплового режиму, попередження виникнення протягів, своєчасність проведення прибиральних робіт, при можливості, кварцування приміщень та інше. Важливо підтримувати імунітет організму людини за рахунок загальнозміцнюючих процедур, регулярного та повноцінного харчування з включенням в раціон вітамінів, фруктів, овочів. Бажано використання імуностимуляторів, імуномодуляторів: амізон, мефенамінова кислота, екстракти елеутерококу, ехінацеї тощо.

Олена ЄРУНОВА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top