Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Надзвичайні пригоди

Ваша особиста безпека, як і життя, тільки у ваших руках!

Ваша особиста безпека, як і життя, тільки у ваших руках!2 лютого близько 11-ої ночі в одному з домоволодінь по пров. Шевченка (с. Павлівка) виникла пожежа. Вогонь знищив 20м2 покрівлі господарчої будівлі в домоволодінні гр. Х.
Причина загоряння — коротке замикання електромережі, збитки складають 1000 грн. Але поряд був житловий будинок, до якого, на щастя, вогонь не дістався саме завдяки рятувальникам.
^ Реклама ^

Наступного дня о 19.00 виникла пожежа на території домоволодіння гр. С., що знаходиться у Крилівському лісництві. Тут постраждали 6м2 господарчої споруди, причина — та сама. Збитки склали 1500 грн., проте врятовано набагато коштовніше майно.

Ранок 4 лютого для наших рятувальників був також неспокійний. О 6-ій ранку вони мусили вирушити до Миронівки. Там загорілися домашні речі гр. Б. Вона не дотримувалася правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Фінансові збитки від вогню невеликі — 100 грн., але травмовано учня 9-го класу Д., знайомого господарки, якого з опіками верхніх кінцівок II-го ступеню госпіталізовано.

Не кращим був і вечір цього дня. За 10 хвилин до 12-ої ночі до Світловодських рятувальників знову звернулися по допомогу: цього разу їх чекали в Подорожнньому. У гр. Р. через коротке замикання електромережі загорілася покрівля житлового будинку, збитки складають 5000 грн., але ж врятовано сам будинок та майно.

Інший "клопіт" рятувальників — рибалки. Вони, не зважаючи на тонкий лід, вперто продовжують відвідувати зимову риболовлю. На щастя, цього року (як і минулого) у нас трагічних випадків на льоду не зареєстровано, а ось в Компаніївсьокму районі Кіровоградської області потонули троє рибалок. Сталося це на річці Сугоклея поблизу села Софіївка 6 лютого ввечері. Як з'ясувалося пізніше, рибалки провалилися під лід Сугоклеї в 30 метрах від берега (лід у цьому місці був завтовшки 3 сантиметри, а глибина річки сягає 3-х метрів). Цього ж дня мало не сталася трагедія на річці Синюха у Вільшанському районі. Тут також провалилися під лід рибалки, але завдяки оперативному втручанню працівників МНС вдалося врятувати людські життя.

Чомусь прихильники зимової риболовлі нехтують і попередженнями, і правилами безпечного поводження на льоду. Ні чому їх не навчають гіркі приклади інших рибалок, які іноді все-таки закінчуються трагічно. Вони сміливо вирушають на тонку та крихку кригу, йдуть на велику відстань від берега, не завжди мають підручні рятувальні засоби і невідомо на кого сподіваються, раптом щось трапиться...

Всього з початку 2011 року в Кіровоградській області зареєстровано 86 пожеж, внаслідок яких загинуло 12 осіб, травмовано 4 особи (з них 2 дитини). За аналогічний період 2010 року на території області зареєстровано 135 пожеж, внаслідок яких загинуло 27 осіб, травмовано 8 (з них 3 дітей).

За інформацією управління МНС України в Кіровоградській області протягом тижня з 31 січня по 6 лютого на території Кіровоградської області внаслідок надзвичайних подій загинуло 6 осіб, на пожежах — 3; внаслідок суїцидів також троє осіб.

За інформацією служби порятунку
підготувала Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top