П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

Обговорення транспортного питання викликало шквал емоцій

22 грудня члени виконкому зібралися на чергове своє засідання і опрацювали більше 20 питань. Коротко про основні.
Дрібних монет не приготували, правила поведінки ігнорують!
Це – про наших перевізників та їхніх водіїв! Про рішення щодо зменшення вартості проїзду ми повідомили у минулому номері "Світловодська вечірнього", але, варто зауважити, обговорення питання було досить бурхливим. Все це через те, що кількість випадків хамського ставлення водіїв до пасажирів, про які стає відомо і у міськвиконкомі, переповнила чашу будь-якого терпіння. На засіданні розповідали, як один з водіїв автобусу міського маршруту не хотів везти бабцю, яка, нібито, була переконана, що може проїхати за пільгою. Кажуть, вже й сторонні люди зголосилися доплатити суму, якої не вистачало до 1.85 грн., аби лишень водій зрушив з місця. Але він був невблаганний...


22 грудня, за словами знаючих людей, цей водій вже не працював. Такі випадки (як і хронічна відсутність 15 копійок здачі) підняли хвилю обурень представників влади, громадських організацій, пересічних мешканців Світловодська, які сказали: досить! Досить терпіти хамство водіїв, досить слухати обіцянки перевізників, що незабаром вони знімуть з маршрутів старі та зношені автомобілі і закуплять нові. У вигляді дотації перевізники Світловодська лише цього року (усі разом) отримали майже 900 тисяч гривень! "Чому вони не наберуть вихованих та чемних водіїв і не платять їм стільки, аби ті не кидалися на пасажирів через перевтому та нервові напруження? Це провина – перевізинків!", – підсумували обговорення члени виконкому. "Ми доб’ємося, що водії будуть їздити з бейджами і зустрічатимуть пасажирів посмішкою, – сказав Юрій Котенко. – Вартість проїзду з 23 грудня зменшилася. Якщо дзвінки невдоволених пасажирів продовжуватимуть надходити, ми не будемо переглядати тарифи, як раніше було повідомлено, у лютому. Будемо залучати у місто інших перевізників, аби створити конкурентне середовище, працюватимемо над іншими пропозиціями, але високої культури обслуговування в транспорті доб’ємося!"

Утилізація твердих побутових відходів (ТПВ) подешевшає
Донині (з 2007 року) тариф на утилізацію ТПВ складав, за словами Людмили Гетманець, заступника міського голови з питань ЖКГ, 4 грн. 71 коп. Підприємство "Техпромпроект", що знешкоджує тверді побутові відходи населення, бюджетних організацій, комунальних підприємств, що обслуговують житлові будинки міста (ЖЕК, ОСББ, ЖБК), відомчого житлового фонду міста, запропонувало нові розцінки за свої послуги: 3 грн. за 1 м. куб. без ПДВ. Звісно, члени виконкому погодилися.

Майно комунальних підприємств "Шляховик" та "Міськсвітло" передали КП "Комбінат побутових послуг"
Раніше вже повідомлялося про можливу передачу майна комунальної власності з балансу СМКП "Шляховик" та СМКП "Міськсвітло" на баланс СМКП "Комбінат комунальних послуг". Доповідач з питання Володимир Семенов, начальник УЖКГ пояснив, що цей крок викликаний необхідністю економити кошти на утримання системи житлово-комунального господарства міста та з метою збільшення ефективності використання майна комунальної власності і, за рішенням виконкому, безпосередньо передача майна має відбутися до 31 грудня. Керівники комунальних підприємств "Шляховик" та "Міськсвітло" мають переглянути штатні розписи підприємств та оптимізувати їх (при необхідності – провести скорочення штату).

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top