Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Дії влади – це перші кроки до відродження Світловодська!

Юрій КотенкоЮрій КотенкоМайже місяць минув від першого робочого дня новообраного мера Світловодська Юрія Котенка. Що ми маємо вже зараз, і що чекає на нас у майбутньому? З цим та іншими запитаннями ми звернулися до Юрія Миколайовича.
– Юрію Миколайовичу, сьогодні у нашому місті до влади прийшла єдина міцна команда, команда професіоналів та однодумців. Чи може кожен світловодець відтепер розраховувати, що його рідне місто дійсно стане одним з кращих, принаймні у Кіровоградській області?
^ Реклама ^

– Дійсно, сьогодні до складу міської ради світловодці більшістю голосів обрали представників Партії регіонів – це 24 депутати. Ми задоволені результатами, адже відтепер можна впевнено говорити про те, що усі пункти передвиборчої програми реалізуємо. У нашої команди є план конкретних дій, є бажання виконати взяті на себе зобов'язання. Тим паче, що маємо більшість у міській раді, в обласній раді маємо двох представників від Партії регіонів та цілковиту підтримку губернатора. До того ж, є надійна опора в особі депутата Верховної Ради Олександра Єдіна. Тому потрібно лише працювати і працювати.
В цілому якісний склад нинішньої ради досить високий.

Тому є сподівання на плідну роботу та швидке вирішення проблемних питань міста, його майбутнього розвитку. На першій сесії міської ради я закликав усіх депутатів шостого скликання відкинути політичні амбіції і незалежно від політичних переконань, працювати спільно на благо територіальної громади, аби покращити життя кожного громадянина Світловодська. Дану пропозицію підтримали усі керівники фракцій інших політичних сил.

Наша Світловодська команда вже розпочала реалізовувати національну загальнопартійну програму "Будуємо нову країну" та обласну програму "Центральний регіон-2015", які спрямовані на покращення якості життя кожного громадянина як нашої держави, так і міста в цілому. Я стовідсотково впевнений, що ми досягнемо нашої мети і виконаємо всі накази виборців!

– Які перші кроки встиг зробити Юрій Котенко зі своєю командою? Що вже сьогодні отримали світловодці?

– Перші кроки – це прийняття професійного складу виконавчої гілки влади. Моїм першим заступником стала Валентина Явтенко. Це справжній професіонал, яка має чималий досвід роботи в економічній сфері. Заступником з питань ЖКГ обрано Людмилу Гетьманець, яка дуже добре знає житлово-комунальне господарство міста.

Працюємо над бюджетом нашого міста. Прагнемо, щоб 2010 рік закінчити без боргів по заробітній платі та енергоносіях. Сьогодні це складно зробити, але будемо намагатись.

Не дивлячись на складну фінансову ситуацію у місті, ми знайшли додатково 143 тис. грн. на харчування та придбання підручників для дитячих дошкільних закладів та шкіл; 231 тис. грн. – на придбання автомашини для вивезення сміття; для ремонту грейдера КП "Шляховик" вже виділені 65 тисяч гривень. Більше 100 тис. грн. виділено на ремонт 21 ліфта у міських багатоповерхівках. Пріоритетним питанням залишається вуличне освітлення. В даний час виділено 38 тис. грн. та повним ходом тривають роботи з його відновлення в районі рибколгоспу. З 19 грудня 2010 року поновлює роботу спортивний комплекс, і зокрема, басейн. Працівники бюджетних організацій вчасно отримали заробітну плату за листопад. Плануємо, що і грудневу зарплату люди отримають вчасно.

Перші кроки нової влади, можливо, ще не такі помітні, але ж це перші прояви реалізації тієї програми, яку обговорювали і створювали ще до і під час місцевих виборів.

– Одним із головних пунктів вашої передвиборчої програми було визначено кардинальні зміни у житлово-комунальному господарстві міста. Чи продовжуєте працювати у цьому напрямку?

– Я обіцяв, що буду контролювати роботу комунальних підприємств персонально і обов’язково перевірю прозорість тарифів. Так і роблю. Місто повинно бути чистим, і це для комунальників повинно стати законом. Особисто о 7 годині ранку перевіряю, як виконують свої обов'язки «жеківці»: заповненість сміттєвих контейнерів, чистота подвір'їв, посипані тротуари під час ожеледі тощо.

Зазначу, що минулого місяця ми влаштовували загальноміський суботник, в якому взяли участь близько тисячі працівників бюджетної сфери, ЖЕКів та шкіл міста.

Не залишимо осторонь тарифи на воду, теплопостачання, квартирну плату. Все буде вивчено та проаналізовано. Кожен мешканець нашого міста буде про це знати.

Віднині влада буде прозорою для кожного громадянина! Наша команда продовжує працювати під гаслом: "Збудуємо нове місто, нову Кіровоградщину, нову країну, адже "Разом ми сила!"

Розмову вів Тарас Філіпчук.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top