Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Свято

20 років на службі людям – 20 років напруженого життя

20 років на службі людям – 20 років напруженого життя

Професійне свято – це хороша нагода ще раз підсумувати зроблене, замислитись над проблемами, поміркувати про перспективи. Водночас, це можливість відзначити тих фахівців, які сумлінно трудяться, щоденно творять добро для людей.
^ Реклама ^

21 грудня 1990 року Верховна Рада України прийняла рішення про створення Державної служби зайнятості. Це був період, коли ми тільки готувалися до ринкових відносин і про них та безробіття знали тільки з досвіду зарубіжних країн. Становлення служби відбулося водночас із законодавчим визначенням такого соціально-економічного явища, як безробіття, усвідомленням державними органами всіх рівнів, роботодавцями, профспілками, суспільством загалом гостроти цієї проблеми, основних напрямків подолання безробіття та соціального захисту незайнятих громадян.

20 років на службі людям – 20 років напруженого життя
Ілля Домбровський, директор СМРЦЗ


Світловодський міськрайонний центр зайнятості (СМРЦЗ) був створений 25 квітня 1991 року. Колектив на той час складався з 4 осіб. Безробітних в той час ще не було, а проблем зі створенням центру зайнятості було достатньо. За чотири роки після створення центру близько 30 організацій подали списки про наступне скорочення близько 300 працівників. Але в центр зайнятості майже ніхто не звертався, тому що в той час це було соромно, та й на багатьох підприємствах ще була робота. Потім ситуація на ринку праці різко змінилась і за два минулі десятиріччя більше 70 тисяч мешканців міста та району відчули на собі, що таке безробіття і яке це лихо, коли залишаєшся без засобів до існування.

Були критичні роки в роботі служби зайнятості, так 1999 року на обліку в центрі зайнятості перебувало 10000 осіб. Сьогодні, як і завжди, головним питанням для нас є надання послуг в сприянні працевлаштуванню громадян, які до нас звертаються, особливо для осіб, які неконкурентоспроможні на ринку праці – це молодь до 18 років, випускники шкіл, учбових закладів, жінки, які мають дітей до 6 років, жінки, які мають дітей-інвалідів, громадяни передпенсійного віку, особи з обмеженими фізичними можливостями, громадяни, які прибули з місць позбавлення волі.

Ситуація на сучасному ринку праці залишається складною, особливо в зимовий період. На підприємствах йде скорочення майже 90%. ПОУ роблять не стабільно: з неповним робочим днем, тижнем, місяцем. Сьогодні лише 15-20 актуальних вакансій, а на обліку перебуває майже 1000 осіб. І тільки завдяки наполегливості працівників відділу взаємодії з роботодавцями, які знаходяться в постійному контакті з роботодавцями і "добувають" вакансії, ми вирішуємо дуже складні питання, що стоять перед нами. За рік ми надали допомогу з працевлаштування близько 1600 громадянам міста та району з майже 4000, що стояли на обліку.

Наведемо кілька цифр. За 20 років існування СМРЦЗ:
– на обліку в центрі зайнятості перебувало близько 70,0 тис. громадян жителів міста та району;
– надано допомогу у працевлаштуванні майже 30,1 тис. громадян;
– отримали допомогу для зайняття підприємницькою діяльністю близько 1,1 тис. осіб;
– близько 1600 роботодавців отримали дотацію для створення додаткових робочих місць;
– в громадських роботах взяли участь майже 17,0 тис. осіб;
– близько 8,5 тис. громадян пройшли професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації, стажування безпосередньо на робочому місці;
– десятки тисяч громадян отримали профконсультаційні послуги тощо.

Сьогодні, в день свого 20-ти річчя, Світловодський МРЦЗ – самостійна організація, яка професійно, на високому рівні виконує великий перелік покладених на неї обовїязків, яку знають і поважають. Я глибоко вдячний тим працівникам, які разом зі мною своєю наполегливою працею створювали центр і його імідж. Це Мироненко Галина Степанівна, Ларіонова Євдокія Нікєєвна, Завгородня Галина Іванівна, Бугрім Вікторія Василівна, Панченко Валентина Михайлівна, Яременко Володимир Вікторович та інші.

Я особисто вдячний колишньому міському голові Кійку Дмитру Сергійовичу, який вирішив питання і надав нам можливість викупити приміщення, у якому ми сьогодні працюємо. Тільки третій міський голова вирішив це питання, а до цього ми ходили по підвалах, служба була розділена на три частини.

Я вдячний команді міськвиконкому, райдержадміністрації, районній раді, з якими плідно співпрацюємо, з порозумінням вирішуємо проблеми, які стоять перед нами.

Ми стоїмо на порозі нового 2011 року і, звичайно, всі сподіваємося на краще, яке безперечно наступить. Ми працюємо над тим, щоб наша праця ще більше приносила користі.

Сьогодні я впевнено можу сказати, що Світловодський МРЦЗ – це сильна професійна команда, якій під силу виконувати завдання, покладені на неї.

В день нашого першого 20-ти річчя я щиро і сердечно вітаю своїх колег, колег України. Бажаю, щоб ваша праця завжди була плідною і потрібною людям. Наснаги вам, невичерпної енергії, творчої праці, миру та злагоди в кожному домі.

Ілля Домбровський,
директор СМРЦЗ.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top