Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Епідобстановка з грипу ускладнюється

Епідобстановка з грипу ускладнюєтьсяЗа словами Володимира Шмакова, лікара-епідеміолога Світловодської райСЕС, з початку листопада підвищився рівень захворюваності населення міста і району гострими респіраторними вірусними інфекціями.
Так, в місті за тиждень з 11 по 17 листопада п.р. ГРВІ захворіло 240 осіб, з них дітей до 14 років — 166 (69,2%). Показник захворюваності на 10 тисяч населення склав 42,5. Ріст рівня захворюваності в порівнянні з попереднім тижнем склав 31,1%. (Серед населення Світловодського району також спостерігається ріст рівня захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями на 48,7%).
^ Реклама ^

«Існує загроза ускладнення епідобстановки в місті і районі з грипу, в т.ч. і пандемічного, — говорить Володимир Іванович. — Загальновідомо, що грип небезпечний своїми ускладненнями: можуть вражатися серцево-судинна та нервова системи, органи дихання, слуху та інше. В ряді випадків захворювання грипом може привести і до трагічних наслідків. Враховуючи підступність грипу, це захворювання краще попередити. Вакцинопрофілактика залишається одним із найбільш ефективних засобів профілактики грипу».

МОЗ України, в епідемічний сезон 2010-2011 років, рекомендує використовувати такі вакцини для профілактики грипу: Ваксигрип (Франція), Інфлувак (Нідерланди), Флюарикс (Німечина), Грипол (Росія). Вакцини можна придбати в місцевій аптечній мережі за домовленістю.

Нагадуємо, що імунітет після отриманого щеплення досягає достатнього рівня через 3-4 тижні. Щеплення повинні проводитись після попереднього медогляду і тільки в умовах лікувально-про-філактичних закладів.

Слід пам'ятати, що своєчасно отриманне щеплення — надійна гарантія профілактики грипу.

«Світловодськ Вечірній».

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top