П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Свято

Мрія кожної дитини – любляча та міцна сім'я

30 вересня — День усиновлення30 вересня — День усиновлення
30 вересня — День усиновлення
Мама і тато — два міцних крила в долі дитини, які обіймуть, захистять від негод, підтримають у польоті просторами світу, виведуть у повноцінне самостійне життя. Мамою і татом можна стати, народивши малюка, але мамою і татом можна стати для дитини, усиновивши її.
День усиновлення — свято, яке відзначається 30 вересня відповідно до Указу Президента України від 27 листопада 2008 року. В день великого православного свята Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії, ми будемо вітати тих донечок і синів, які знайшли своїх батьків в усиновленні (їм може бути і півроку, і два, і п'ятнадцять, і навіть за тридцять — але це завжди буде їхнє свято), а також вітати усиновлювачів, адже цей день завжди буде святом люблячої та міцної сім'ї.
^ Реклама ^

У цей урочистий день ми не повинні забувати і про тих хлопчиків і дівчаток, які ще чекають такої бажаної для них родини. На жаль, у дітей старшого віку менше шансів знайти сім'ю, ніж малюкам. Це також стосується і дітей, які мають певні проблеми зі здоров'ям; родинних груп дітей, для яких влаштування до нової сім'ї не повинне затьмаритися болем розлучення з братами і сестрами й утратою родинних зв’язків.

Оцінюючи результати роботи з усиновлення, проведеної за останній рік, хочу відзначити що найбільш значимим досягненням стало привернення суспільної уваги до проблем дітей і особливо дітей без опіки.

У нашому місті 17 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані до сімейних форм виховання: двох дитячих будинків сімейного типу та двох прийомних сімей. Службою у справах дітей здійснюється контроль за умовами проживання та виховання усиновлених дітей у 29 сім’ях.

Я щиро вітаю усиновителів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників! Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги з нагоди Дня усиновлення. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім'ї, найважливіше — щастя мати родину, тата і маму. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло.

Хай повниться дитячим щасливим сміхом ваша домівка, хай ростуть здоровими і успішними діти. Хай щедрість та милосердя Ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає ваші серця!

Ніна ПРОША,
начальник служби у справах дітей Світловодського міськвиконкому.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top