Вівторок, 23 квітня 2024
Культура

Україна — держава демократична

Україна — держава демократичнаНа початку вересня у міському краєзнавчому музеї експонувалася пересувна виставка "Демократичні традиції в Україні". Здобуття незалежності відкрило перед українським народом можливості для творення політичного ладу, який би відповідав народному вибору і викликам майбутнього.
Вибір України відповідає поступу людства, а її демократичні процеси спираються на давню історичну традицію. Усвідомлення цього, а також відчуття відповідальності за збереження та використання цих традицій і спонукали уряд України ініціювати проведення виставки, спеціально присвяченої історичним витокам демократії в Україні. А ця історія тривала і складна, адже територія України служила домівкою для кількох цивілізацій, що розвинули своєрідні політичні традиції. Задовго до виникнення Русі зі столицею у Києві, на Чорноморському узбережжі України вже існували як демократичні грецькі поліси, так і Боспорське царство, тут були провінції Римської та Візантійської імперій, по монгольській навалі на два століття розквітли міста, що належали далекій Генуезькій республіці.


Матеріали виставки і пропонували відвідувачам музею придивитися до цієї складної взаємодії цивілізацій, її впливу на демократичні інститути інших політичних традицій і простежити формування демократичних традицій в Україні. В особливій нагоді ця виставка стала студентській та учнівській молоді.

Тетяна ТКАЧУК,
працівник міського краєзнавчого музею.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top