П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

Хто в "домі" господар?

Іван МаліновськийІван МаліновськийНещодавно городяни, завдяки акції на міських вулицях "Я пропоную", довідались, що у Світловодську з’явилася ще одна громадська організація під промовистою назвою "Світловодськ — наш дім!"...
З’явилась, та й з’явилась — їх і так (різних ГО) у Світловодську хоч "греблю гати". Та нашу увагу привернув такий цікавий штрих — на її чолі стоїть колишній світловодський градоначальник у 2002-2006 роках Володимир Волков... Спілкування з ним заплановано в одному з найближчих наших номерів. А цього разу нам вдалося поговорити з заступником голови ГО "Світловодськ — наш дім!", депутатом міськради Іваном Маліновським.


— Пане Іване, дозвольте розпочати з вас... На сьогодні ви, окрім депутатства, є ще й головою МО Народної Партії та керуєте міськрайонною спілкою "Союз Чорнобиль". А тут ще й — "Світловодськ — наш дім". Чи не обтяжливо?

— Коли хочеш, щоб твоє місто стало процвітаючим, повернуло собі колишню славу "перлини" середнього Подніпров’я, коли не лише хочеш та балакаєш про це, а і робиш все можливе — обтяжливість, як ви сказали, майже не відчувається. До того ж мені імпонує те, що дану громадську об’єднання очолив Володимир Волков — загальновизнаний регіональний лідер.

— Він що — такий авторитет для вас?

— І не лише для мене. Переконаний, — і для значної кількості світловодців. Адже за його каденції на посаді мера, у Світловодська з’явилися реальні ознаки підйому його економічного та соціального потенціалу. Не було тоді й політичних чвар у владній верхівці міста — такої собі "семи боярщини", як це спостерігається останні декілька років, від чого потерпає міська громада. Він — і це висновок незалежних експертів — був найефективнішим міським головою Світловодська за всю його новітню історію. Ось чому два місяці тому я залюбки пристав на ініціативу Володимира Миколайовича створити у Світловодську якісно нову громадську організацію задля гуртування небайдужих щодо рідного міста громадян.

— Впливати на стан справ у місті, будучи лише головою громадської організації можна лише дотично — за новим законом, як відомо, участь у прийдешніх місцевих виборах ГО не мають права брати. Чи означає це, що Володимир Волков збирається балотуватися у мери міста від вашої Народної Партії?

— Так, означає! Місту, як дому, потрібен добрий господар з необхідним досвідом, професіоналізмом, умінням консолідувати всі здорові сили, незалежно від політичних орієнтирів, який буде опікуватись величезною багатотисячною сім’єю під назвою Світловодськ, а не інтересами окремих "обраних". Так, як це Володимир Волков успішно довів за своєї попередньої каденції.

Віталій Асауленко
На фото: Іван Маліновський

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top