Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Тарифы

З 1 січня 2009 року – новий тариф на воду

З 1 січня 2009 року – новий тариф на водуРішення про зміну тарифу було прийнято на останньому засіданні виконкому і те, що він не залишиться на старому рівні, – було зрозуміло давно.
Трохи більше місяця тому «Світловодськ вечірній» оприлюднив пропозицію водоканалу у відповідному регуляторному акті, але нагадаємо ще раз їхні розрахунки: для населення – водопостачання 3,86 грн., водовідведення – 5,52 грн. (разом – 9,38), бюджетних установ – 7,44 та 8,53 відповідно, для інших споживачів – 6,36 та 6,62 грн. Слід зауважити, що розрахунки спеціалістів водоканалу копійка в копійку співпадають з розрахунками спеціалістів міськвиконкому та Інспекції по цінах.
^ Реклама ^

Члени виконкому попросили Л. Осіпчук охарактеризувати стан справ на підприємстві. «У зв’язку з тим, що на все виросли ціни, – сказала Любов Дмитрівна, – «Дніпро – Кіровоград» постійно погрожує нам відключенням води (страждають Нове Місто, Ревівка, Рибоколгосп). Сьогодні наше підприємство, за виключенням ЕКО-об’єктів, відключене від електропостачання. Коштів (70 коп. за 1 к/вт) заплатити за електроенергію нема. Підвищення вартості електроенергії на 2 коп. за 1 кіловат для водоканалу становить 12 тисяч гривень. Борги підприємства складають: 2 млн. 700 тис. грн. по кредиту, по заробітній платі – близько 400 тис. (за 2,5 місяці), по податках – близько 800 тис. При цьому ми не доодержали коштів (субвенції) 4 млн. 700 тис. грн. Ситуація тяжка…»

Але у представників Громадської ради цифри дещо інші: для населення – 6,51 грн. (2,78 – постачання та 3,73 – відведення). Різниця, як бачите, суттєва.

Геннадій Френкель запропонував, як він сказав, компромісний варіант: для населення – 7,64 (3,19 водопостачання та 4,45 – водовідведення), для решти – 11,64 (5,89 та 5,75 відповідно). Члени виконкому всі, без виключення, підтримали останній варіант.

Тетяна ЗИМА.

Уточнення
У газеті «Світловодськ вечірній» від 13 листопада (№91-92) опубліковано матеріал «Світловодська райсанепідемстанція: особистості, цифри та факти». Декілька поколінь працівників санепідемстанції збирали і впорядковували своєрідний літопис своєї організації. У ньому прізвище першого завідувача згадувалося і як Лінець, і як Лунець (цей варіант опубліковано в газеті). Але старожили-світловодці зателефонували в СЕС і до редакції та повідомили, що прізвище першого завідувача санепідемстанції було ЛІНЕЦЬ.
Також уточняємо, що у 1962р. було створено Кремгесівську СЕС, у 1966 – Кремгесівську міськСЕС на чолі з М.Хавроненком та Кремгесівську райСЕС на чолі з С.Бузуном.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top