Вівторок, 23 квітня 2024
Влада

На засіданні виконкому

Минулого четверга, 30 жовтня, на засіданні виконкому розглядалося майже 30 питань порядку денного. Коротко про основні.


Тарифи – на рівні старих!
Відтепер два гуртожитки №№ 38 та 74 по вул. Приморській обслуговуватиме не ТОВ «Господарник» (як це було до цього часу), а КП «Добробут». До речі, цей же «Добробут» обслуговує гуртожиток по Леніна, 65. Члени виконавчого комітету проголосували за те, аби мешканці цих двох гуртожитків сплачували за послуги за тарифами, які діяли на момент передачі.

В очікуванні зими
Щороку приблизно у цей час на розгляд членів виконкому виноситься питання «Утримання вулично-шляхової мережі міста в осінньо-зимовий період», і щороку у присутніх виникає природнє запитання: а що робитимуть працівники цієї служби, якщо зима не прийде 1 листопада? Адже саме з цього моменту з міського бюджету треба фінансувати відповідні роботи та утримувати техніку, і коштує все це ні багато, ні мало – 30 тисяч гривень на місяць!
Отож, колегіально було вирішено: якщо зима прийде зненацька, члени виконкому оперативно та у позачерговому порядку зберуться і дадуть «добро» початку роботи служби, що опікуватиметься шляхами міста у негоду. Вирішили… і відправили питання на доопрацювання.
До речі, працівникам цієї служби закидали невідпрацьовування затрачених на них грошей, адже сидіти і чекати несприятливої погоди за такі гроші – надто дороге задоволення.
* * *
За словами доповідача з питання начальника УЖКГ В. Семенова, на закупівлю солі та інших матеріалів, що використовуються у боротьбі зі снігом, з міського бюджету необхідно виділити 16 тис. грн. Всі члени виконкому проголосували «за».

Незаконні МАФи – більмо на мапі міста
Судячи з випусків новин державних каналів, майже повсюди малим архітектурним формам (МАФ) оголосили війну. У нас, у Світловодську, незабаром також буде демонтовано 17 торговельних кіосків та павільйонів, але тільки тих, що розташовані на земельних ділянках без правовстановлюючих документів. За це проголосували всі члени виконкому.
«У наших підприємців з’явилася негативна тенденція, – прокоментував рішення секретар міської ради Геннадій Френкель. – Спочатку встановлювати МАФи, а потім їх узаконювати. Таке майно вважається безхозим. Угод з виконкомом вони не мають, за землю не платять – і це й не дивно, адже немає документу (тієї ж угоди), у якому було б вказано скільки платити і за що і т.д. і т.п. Це неправильно. І найближчим часом власники незаконних кіосків та павільйонів це зрозуміють.
Хочу ще раз звернутися до світловодців! Свавілля з розбиранням земель громадського призначення треба припинити. Не треба на свій розсуд вирішувати, де і які можна ставити ларки. Сьогодні всі члени виконкому були одностайними і проголосували за примусове знесення МАФ без відповідних документів».
Конкретних термінів виконання процедури – не встановлено, проте, як сказав Г. Френкель, до першого снігу їх не буде…

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top