Четвер, 28 березня 2024
Здоров'я

Ситуація з онкозахворюваннями на рівні світової

На минулому засіданні виконавчого комітету, що відбулося 16 жовтня, про стан надання медичної допомоги онкологічним хворим звітувала районний онколог Ірина Гончарова.
За словами Ірини , загальна кількість онкологічних хворих, виявлених за 9 місяців 2008р., складає 125 проти 168 у 2007р. Найбільше хворих з онкопатологією шкіри – 20 осіб, на ІІ місці – з патологією молочної залози (14), на ІІІ – з онкопатологією прямої кишки (13). Показники захворюваності залишаються стабільно високими 265,9 в 2007р. та 259,9 в 2008р на 100 тис. населення. Слід зазначити, що в структурі захворюваності переважають особи похилого віку.


Ситуація у Світловодську відповідає загальнодержавній та світовій тенденції. За звітній період померло 119 осіб (за 2007 р. – 109).

Слід зауважити, що лікування онкологічних хворих здійснюється в Кіровоградському обласному онкологічному диспансері та в Олександрійському онкологічному диспансері за радикальною та паліативною програмами. Терапія у онкологічних хворих з IV клінічною групою проводиться на базі відділень Світловодської ЦРЛ, за 9 місяців у такий спосіб пролікувалися 68 осіб. «Занедбаність хвороби зберігається на рівні 2007р., – зауважила І. Гончарова, – з незначним коливанням (цього року виявлено 30 осіб, за аналогічний період 2007р. – 31). Зросла кількість солідних утворень молочних залоз з 20 осіб до 31 особи».

З урахуванням високого рівня захворюваності та розповсюдженості онкопатології серед населення регіону постає необхідність створення регіонального канцер-реєстру. Цей єдиний ін формаційний довідник онкологічних хворих з даними по обстеженню, лікуванню та спостереженню дозволить оперативно та вчасно надавати інформацію, контролювати стан пацієнтів та виконувати диспансерні вимоги. Отож, незабаром у Світловодську такий канцер-реєстр буде створено.

"СВ"

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top