Вівторок, 23 квітня 2024
Влада Події

Тарифи, телебачення, водоканал та інше...

На черговому засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 3 липня, було розглянуто більше 30 питань.
І перше питання стосувалося безпосередньо роботи самого виконкому. Начальник загального відділу Валентина Цуканова доповіла, що за перше півріччя 2008 року відбулося 24 засідання виконавчого органу влади, на яких було розглянуто 859 питань та прийнято, відповідно, 826 рішень. Члени виконкому інформацію прийняли до відома і затвердили план роботи на друге півріччя цього року.
Далі було надано дозволи на укладання договорів житлового найму та оформлення права власності на житлові та інші будівлі. Наступний блок питань стосувався погоджень різноманітних проектів, розміщення та оплату зовнішньої реклами, продовження термінів оренди тощо. Декілька питань не було «проголосовано» – частіше всього через те, що зацікавлені в них особи мали певні борги за комунальні послуги.



В числі інших було прийнято рішення про тарифи на комунальні послуги КП «Комбінат комунальних послуг» щодо вивезення твердих побутових відходів та знешкодження сміття. Отже, тепер ця послуга коштуватиме за 1 куб.м для бюджетних установ та організацій – 20,26 грн., для інших – 24,87 грн., для житлово-експлуатаційних підприємств та для населення міста – 18,42 грн.( повний текст рішення читайте далі).

Наступне питання внесло певне пожвавлення на засіданні. Справа в тому, що до Світловодського виконкому звернувся генеральний директор ТОВ телекомпанії «Чугмак» О.Залізняк із клопотанням про надання дозволу на будівництво та експлуатацію мережі кабельного телебачення в Світловолську та в сел.Власівці. До того ж, компанія «Чугмак» обіцяє нам не лише якісне телебачення, а й доступ до всесвітньої мережі Інтернет.

Члени виконкому висловили сподівання, що вхід нового кабельного оператора не тільки позбавить місто від монополії, а й значно покращить ситуацію з телебаченням у місті. Надавши відповідний дозвіл, виконком у цьому ж рішенні окремим пунктом зобов’язав телекомпанію сформувати пакет телеканалів для малозабезпечених верств населення.

А наприкінці засідання перед виконавчим комітетом прозвітувала про роботу підприємства та свою, зокрема, директор комунального підприємства «Світловодський міський водоканал» Любов Осіпчук.

Отже, Любов Дмитрівна розповіла про те, що сьогодні водоканал працює стабільно, позитивно вирішено питання соціального забезпечення працівників. На підприємстві працюють чотири державні програми, покликані забезпечити його нормальну роботу та допомагають уникнути можливих техногенно-небезпечних ситуацій. Зараз підприємство працює над регулюванням тиску води, щоб у всьому місті, навіть найвищих його точках, не було скарг від мешканців. До того ж, варто зазначити, що водоканал досяг чималих успіхів у процесі очищення води і в цьому році вона значно чистіша ніж у минулому. Велику увагу приділяють сьогодні на підприємстві енергозберігаючим технологіям (порівняно з відповідним періодом минулого року, вдалося зекономити 350 тис. грн.). Але суттєво зросли ціни на паливно-мастильні матеріали і тут збільшення витрат уникнути не вдалося, не зважаючи навіть на те, що кількість поривів (отже, і виїздів на місце аварії) на добу зменшилася з 7-8 до 0,5-1. Є ще декілька нововведень.

«Ми працюємо. Постійно вишукуємо нові можливості економити, запроваджуємо новітні технології силами самого підприємства. Робота на водоканалі сьогодні кипить. Це можуть помітити всі бажаючі. У нас чудовий колектив, працюють люди із «золотими» руками. І на сьогоднішній день в плані модернізації виробництва наше підприємство одне із провідних в області!».

Згадала директорка водоканалу і про перевірку, яка відбулася нещодавно внаслідок скарг про порушення норм праці від колишніх працівників. Комісія виявила два порушення, але вони виникли не за вини чи особистого бажання адміністрації водоканалу, а через відсутність необхідних коштів.

А щодо нещодавнього підвищення тарифу на водовідведення та водопостачання, то для порівняння озвучили тарифи Знам’янки та Олександрії, які їм рекомендують вже сьогодні – 7,1 грн. та 6,85 грн. відповідно.

Доповідь директора водоканалу було прийнято до відома.

На цьому прядок денний засідання виконавчого комітету було вичерпано.

Микола ШВЕРНЕНКО.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top