П’ятниця, 19 квітня 2024
Події

Автобусом по… рейках

Автобусом по… рейкахКажуть, на „нещасливий” день п’ятниці,13-го не варто розпочинати нових справ, кудись відправлятись тощо... А от керівництво Південної залізниці на всі ці забобони просто чхати хотіло – саме цього дня від залізничного вокзалу Кременчука у свій перший рейс урочисто поїхав донині небачений на наших теренах вид залізничного транспорту польського виробництва (АТ “PESA” м.Бідгощ), місткістю у 170 пасажиро-місць (95 – сидячих), який, згідно технічної документації, зветься рейковим автобусом 620М-007.



Він працює на дизельному пальному, якого, через високий ККД свого - сучасної розробки - двигуна, споживає лише краплину, у порівнянні з його совєтським попередником, випуску 60-х років минулого століття, що нині курсує поміж Буртами та Недогарками (69 кг/год. проти 218 кг/год.)... Для світловодців це не менш знакова подія, аніж для сусідньої Полтавщини, адже красень-транспорт, вартістю дев’ять мільйонів гривень, до речі, перший у Полтавській та Кіровоградській областях і, загалом, лише сьомий в Україні, курсуватиме на маршруті „Кременчук-Недогарки” через Світловодськ. Що, безумовно, стане до снаги тутешнім дачникам, які мають свої господарства на лівому березі Дніпра, і які вимушені товктися і лаятися, добираючись туди і назад, у заповнених „по маківку” автобусах та вже згадуваним „дизельком”. Тому, не випадково на урочисту відправку у перший рейс рейкового автобусу, до Кременчуцького залізничного вокзалу, окрім начальника Південної залізниці Віктора Остапчука, мера Кременчука Миколи Глухова та голови Полтавської ОДА Валерій Асадчева, прибув також і перший заступник світловодського міського голови Юрій Лукінський, який, з цієї нагоди, зачитав сусідам-полтавцям сповнений радості та задоволення вітальний адрес від виконуючого повноваження мера Світловодська Геннадія Френкеля.

Як згодом зазначив Лукінський, зиск від рейкового автобусу, який їздитиме всі дні, окрім понеділка, з 7:10 до 16:20 (чотири рейси на день), матимуть не лише світловодські дачники - вартість квитка від Кременчука до Недогарок (або навпаки) складатиме не більше двох гривень (вартість уточнюється). Що не йде у жодне порівняння з п’ятьма гривнями 50 копійками звичайними автобусами „Світловодськ-Кременчук”! Щоправда, „чиргикатиме” рейковий автобус між нашими містами одну годину сорок хвилин (40 хвилин – звичайним автобусом). Але, якщо не поспішати – навіщо платити більше?..

Ян ДРОБОВИК

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top