П’ятниця, 19 квітня 2024
Люди

Костянтин Молчанов – найкращий читач міста

Костянтин Молчанов – найкращий читач містаКажуть, останнім часом українська нація читає менше, ніж це було раніше. Мовляв, з стрімким розвитком новітніх технологій це вже не так актуально. Може, у цих словах і є доля правди, але дуже мала. Українці читають, і найприємніше те, що читанням цікавляться діти. А дорослі підтримують їх у цьому, організовуючи відповідні конкурси.
Днями до редакції завітали учень 7 класу гімназійної школи №4 Костянтин Молчанов та бібліотекар цієї школи Світлана Кравченко. Костя – найкращий читач міста (посів у міському конкурсі читачів І місце серед 14 учасників), та один з кращих в області (на Кіровоградщині він – другий). Хоча завдання, які мав виконати кожен конкурсант, стосувалися не лише літератури, а й історії, мистецтва, архітектурних пам’яток. Наш гість гідно витримав своєрідний екзамен.


– Я ще змалку захоплювався читанням книжок, а з четвертого класу сам пишу твори. Коли я дізнався, що є такий конкурс, залюбки взяв у ньому участь. За І місце у міському конкурсі «Найкращий читач» я отримав можливість поїхати на фестиваль дитячого читання «Книгоманія» до Львова, що тривав з 8 по 11 травня. Звідти я привіз чимало вражень, а також багато подарунків: книжки сучасних авторів, словник, атлас України.

Костянтин Молчанов – найкращий читач містаХочу подякувати адміністрації школи, своєму класному керівникові Бажені Павлівні Капелюшній, бібліотекареві школи Світлані Федорівні, однокласникам, які мене завжди підтримували та допомагали. Цю перемогу я отримав завдяки їм.

– Твої враження від культурної столиці України?

– Львів – дуже гарне місто, де кожний третій будинок – архітектурна пам’ятка. У ньому багато греко-католицьких церков, соборів, костьолів. Найчастіше інтер’єр цих будівель прикрашає сусальне золото, через що будівлі виглядають надзвичайно вишуканими.

– Яка література тобі подобається найбільше?

– Я люблю як класичну літературу, наприклад, «Записки Шерлока Холмса», так і фентезі.

– Певно, ці дві перемоги та відвідання Льовова тебе надихнули на подальшу роботу…

– Так, звичайно. Я і надалі багато читатиму та буду брати участь у всіх конкурсах, які організовуватимуться для читачів.

Від автора. На жаль, поки що подібний захід проводиться лише на міському та обласному рівні, до речі, сьомий рік поспіль. Якщо хтось колись займеться організацією конкурсу на рівні України, то можна сказати впевнено: Світловодськ уже має гідного претендента.

Тетяна ЗИМА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top