Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Влада Актуально

Декілька питань про головне

Декілька питань про головне11 квітня представники виконкому запросили на прес-конференцію місцевих журналістів. На наші питання відповідали керуючий справами виконкому Вадим Туманов, начальник управління економіки Ольга Шевченко, перший заступник міського голови Юрій Лукинський, секретар міської ради Геннадій Френкель, керівник апарату ради Ольга Литвиненко та заступник голови Роман Петров (на фото).
^ Реклама ^


Про вибори


Секретар міської ради Геннадій Френкель:
– Не зважаючи на силу різноманітних чуток, я вирішив не балотуватися. Перш за все тому, що я – особа командна, а на чолі своєї команди, з огляду на досвід минулих років, я б хотів бачити колишнього міського голову Володимира Волкова, адже працюючи в його команді минулого разу, я побачив реальні кроки до відродження і розвитку нашого міста.

На жаль, наслідки минулих виборів призвели до того, що місто занурилося в політичні інтриги, а розвиток і стабільна робота – припинилися. Після того як міська рада прийняла рішення про зняття із Павла Солодова повноважень міського голови, ми довго і напружено працювали над тим, щоб повернутися і довести до логічного завершення справи, розпочаті під час каденції Володимира Волкова. Це ремонт пологового будинку, запуск плавального басейну, приведення до ладу міського Палацу культури та інше.

Коли рішення щодо виборів було прийнято остаточно, ми звернулися до Володимира Миколайовича із проханням висунути свою кандидатуру на посаду світловодського міського голови, і із задоволенням отримали його згоду.

Сподіваюся, що мешканці міста зрозуміють мою точку зору, адже я за те, щоб місто нормально працювало, розвивалося і, впевнений, що саме так і буде у випадку, якщо міським головую знову стане Володимир Волков.

Його кандидатуру вже підтримали члени міського відділення УСППР, ветеранські організації міста, працівники ринку «Світанок». Впевнений, що нічого не завадить висловити підтримкуна адресу Володимира Миколайовича освітянам та медичним працівникам.

Щодо чуток, нібито Волков не проживає в місті, варто зазначити, що він разом зі своєю сім’єю мешкає у Світловодську. Про проблеми і актуальні напрямки діяльності влади він знає дуже добре, адже є депутатом міської ради, бере участь у пленарних засіданнях. А його досвід роботи на керівних посадах буде для нашого міста дуже корисним.

ПРО ТРЕЙД-КЛУБ


Начальник управління економіки Ольга Шевченко:
– Передбачається, що 18-го травня у Світловодську відбудеться виїзне засідання міжнародного трейд-клубу. Це організація представників торгових аташе іноземних представництв, що існують на території України. Ми зараз виконуємо всі необхідні підготовчі роботи, заручилися підтримкою керівників промислових підприємств міста та членів УСППР. І докладемо всіх зусиль, аби гідно провести цю зустріч і продемонструвати Світловодськ, як серйозне місто із чималим промисловим та виробничим потенціалом.

– Для Світловодська, – додав Юрій Лукинський, – це можливість залучення нових інвестицій, нового виробництва та, навіть, створення нових робочих місць.

ПРО РИНОК «СВІТАНОК»


Юрій Лукинський:
– Щодо ринку, то ми маємо два зобов’язання: забезпечити підприємців, які там працюють, робочими місцями та привести його територію до відповідності із сучасними вимогами. Сьогодні розробляється проект розташування робочих місць та вигляду оновленого «Світанку» в цілому. А в червні плануємо віддалити територію ринку на 4 метри від проїжджої частини.

Наступний момент: місто повинно мати мережу торговельних підприємств, адже тоді світловодці матимуть можливість вибирати і купувати товари кращої якості та за меншими цінами, не їдучи для цього до кременчуцьких супермаркетів. Ми потерпаємо через відсутність нормальної здорової конкуренції. І, на жаль, цьому сприяють представники депутатського корпусу, який вирішує, чи впускати в місто нові торговельні структури.

Продовольча безпека


Ольга Шевченко:
– Це програма для врегулювання цін. Проблема підвищення цін на продовольчі товари, в першу чергу, пов’язана із відсутністю конкурентного середовища. На рівні ОДА нам надано допомогу: з державного резерву виділено ліміти на борошно, олію та цукор, які надходять за цінами значно нижчими, ніж ті, що нам хочуть сьогодні нав’язати. Ми вимушені збивати ціни таким чином. І вже зараз намагаємося знайти підтримку у місцевих підприємців, укласти з ними відповідні угоди.

Журналісти вкотре цікавилися долею ізраїльської компанії медичних клінік «Neve horim ramle» та аквапарку. За словами Геннадія Френкеля, робота в цих напрямках поки що призупинена, адже є ухвала суду про заборону прийняття сесією міської ради будь-яких рішень з цих питань.

– Мені не відомо, з яких причин, але частина депутатів проти того, щоб у нашому місті з’явилися такі об’єкти. Ми подали апеляції на рішення суду, наразі, чекаємо відповіді.

Декілька питань про головнеДекілька питань про головнеДекілька питань про головне
Декілька питань про головнеДекілька питань про головнеДекілька питань про головне
Декілька питань про головнеДекілька питань про головнеДекілька питань про головне


Микола ШВЕРНЕНКО,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top